Απ' τις τίγρεις μέχρι τα selfies: Η πρώτη ατομική έκθεση του Roberto Gil de Montes

Απ' τις τίγρεις μέχρι τα selfies: Η πρώτη ατομική έκθεση του Roberto Gil de Montes

Δείτε τα «ονειρικά» έργα του καλλιτέχνη

Απ' τις τίγρεις μέχρι τα selfies: Η πρώτη ατομική έκθεση του Roberto Gil de Montes
Ο ζωγράφος Roberto Gil de Montes είναι ένας πολίτης του κόσμου. Ο 62χρονος καλλιτέχνης- ο οποίος παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση «Hecho en Mexico» στη Lora Schlesinger Gallery στην Καλιφόρνια- γεννήθηκε στην Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες. Τα τελευταία εννέα χρόνια έχει σαν βάση την παραθάλασσια πόλη Ναγιαρίτ στο Μέξικο, από όπου ξεκινάει τα ταξίδια του για την Ινδία και την Ευρώπη.

Κλείσιμο
                                                       Henry Moore
Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα νέο-σουρεαλιστικά έργα του, φτιαγμένα με κιμωλία και παστέλ, έργα που «υμνούν» το χρώμα. Για τους κριτικούς τέχνης, τα έργα του Gil de Montes, μοιάζουν με «ταπετσαρίες βγαλμένες από τη ζωή» που «ακροβατούν» ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, στο χθες και το σήμερα.

                                                  Dream
«Ζωγραφίζοντας ανακαλύπτω ιστορίες κρυμμένες μέσα μου, "σκάβοντας" βαθύτερα κάθε φορά φέρνω στην επιφάνεια ξεχασμένες εικόνες ή ιστορίες» λέει ο Roberto Gil de Montes'de Montes για τον τρόπο που ζωγραφίζει που θυμίζει μία «βουτιά» στο υποσυνείδητο του.

                                                Island

Στα έργα του αναγνωρίζει κανείς στοιχεία και σύμβολα που έχουν αποδώσει σπουδαία, ζωγράφοι όπως ο Γκωγκέν και ο Ρουσσώ. Το λιοντάρι του Roberto Gil de Montes στο έργο του «Dream» συνδιαλέγεται με εκείνο του Ανρί Ρουσσώ (1844-1910) στην «Κοιμισμένη τσιγγάνα» ενώ ο άντρας του πίνακα του Gil de Montes «Island» έχει άμεσες αναφορές στην φιγούρα του Πωλ Γκωγκέν (1848-1903) «Το πνεύμα του νεκρού κοιτάζει». Το άλμα στο σήμερα γίνεται με το έργο «Facebook Photo», στο οποίο απεικονίζονται δύο άντρες που βγάζουν μία selfie φωτογραφία.


                                           Facebook Photo

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Μαϊου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης