Ο πιστός φίλος του Ερωτόκριτου

Ο πιστός φίλος του Ερωτόκριτου

Ο συνθέτης, τραγουδιστής και τραγουδοποιός με τις σπουδές στις καλύτερες σχολές για μάνατζερ Γκωτιέ Βελισσάρης θα είναι και πάλι ένας από τους πέντε της βασικής ομάδας των πρωταγωνιστών στο πρωτότυπο μιούζικαλ του Μαραμή πάνω στην έμμετρη μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου

Ο πιστός φίλος του Ερωτόκριτου
Είναι ο Πολύδωρος – ο πιστός φίλος του Ερωτόκριτου- στην πρωτοποριακή εκδοχή του μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή – μια σκηνική πρόταση που βασίζεται στο πρωτότυπο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου και με την οποία έγιναν τα εγκαίνια της νέας Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο «Νιάρχος». Τώρα, ο «Ερωτόκριτος» ( σε μουσική διεύθυνση και λιμπρέτο του Δημήτρη Μαραμή και σε σκηνοθεσία-χορογραφία-σκηνικό του Κωνσταντίνου Ρήγου) «ανεβαίνει» για 3 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (9,10,11 Μαρτίου 2018, στις 21.00). 

Κλείσιμο


Είναι ο Γκωτιέ Βελισσάρης. Τον γνωρίσαμε ως νικητή του διαγωνισμού Jumping Fish αλλά δεν έμεινε σε αυτό – ως ένας απλός Jumping Fish Artist. Προχώρησε πολλά βήματα μπροστά και έδειξε μέσα από την πολυσχιδή δραστηριότητα τις δυνατότητες του ως καλλιτέχνης. Άλλωστε, ο Βελισσάρης κουβαλά μαζί του στις αποσκευές του ένα απόθεμα γνώσης αλλά και εμπειρίες από την πραγματική ζωή ( στην αγορά και τις επιχειρήσεις). Νομίζω ότι στο σημείο αυτό αξίζει η αναφορά στις σπουδές του – το περίφημο για τα μεταπτυχιακά του στον τομέα του management HEC στο Παρίσι αλλά και το King's College του Λονδίνου.  

Στο site της ΕΛΣ βρήκα ένα μικρό αλλά περιεκτικό βιογραφικό του και το μεταφέρω εδώ: «Τραγουδιστής και τραγουδοποιός, αυτοδίδακτος μουσικός με βασικό όργανο την κιθάρα, έχει παρακολουθήσει μαθήματα τζαζ φωνητικής στο Ωδείο Ατενέουμ. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το Pink Cinnamon (2016) και το Babylon (2013). Τραγούδια όπως το Home και το Way Down Low έχουν ξεχωρίσει, ενώ το πρώτο έχει κερδίσει το διαγωνισμό του Jumping Fish. Έχει εμφανιστεί σε σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Rockwave, Fuzz, Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Gagarin, Gazarte, Faust, Forum Club. Έχει συνεργαστεί με τη Μαριέττα Φαφούτη στo τραγούδι You Give Me Love και έχει μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως Λάνα ντελ Ρέυ, Χοσέ Γκονζάλες, Κωστής Μαραβέγιας, Φίλιππος Πλιάτσικας κ.ά.». 



Το περασμένο καλοκαίρι ο Βελισσάρης έγραψε για την περιπατητική παράσταση Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας / Γουίλλιαμ Σαίξπηρ στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς της Μαργαρίτας Αμαραντίδη, της συντρόφου της ζωής του και μητέρα του πρώτου τους παιδιού μια ολόκληρη πρωτότυπη μουσική σύνθεση. Είχε προηγηθεί η εξαιρετικών επιδόσεων ερμηνεία του στο ανέβασμα του μιούζικαλ Ερωτόκριτος, την μεγάλη επιτυχία με την οποία εγκαινιάστηκε η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Μάιο και η οποία ενθουσίασε το κοινό σε μια sold out παράσταση στο Ηρώδειο. Τώρα, η παράσταση στην ίδια μορφή που παρουσιάστηκε στο «Νιάρχος» και στο Ηρώδειο έρχεται και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για μόνο τρεις βραδιές, 9, 10 και 11 Μαρτίου 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης