Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις κομίστας

Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις κομίστας

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με την Comicdom Press παρουσιάζουν μια νέα σειρά βιωματικών εργαστηρίων comics για ενήλικες

Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις κομίστας
Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνεργασία εγκαινιάζεται τον Φεβρουάριο μεταξύ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Comicdom Press.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου παρουσιάζει μια νέα σειρά βιωματικών εργαστηρίων comics η οποία θα φιλοξενηθεί  στους χώρους του  και θα γίνεται  κάθε δύο Πέμπτες – με τα πρώτα εργαστήρια να ξεκινούν από Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Το κάθε εργαστήριο θα διαρκεί 3 ώρες και θα είναι αυτοτελές. Το πρόγραμμα θα τρέξει μέχρι και τον προσεχή Μάϊο. 

Κλείσιμο
Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη σχέση της 9ης Τέχνης με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και στις τεχνικές εικονογραφημένης αφήγησης. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους όσους έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για τα κόμικς, αλλά και σε εκπαιδευτικούς, μουσειοπαιδαγωγούς, γονείς που θέλουν να εξερευνήσουν τη γλώσσα των comics και να εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία χρήσης τους, ως ένα εργαλείο που πυροδοτεί την περιέργεια των παιδιών και καλλιεργεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.» 

Μέσα από τα εργαστήρια οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το μέσο των comics και να εξοικειωθούν με τους τρόπους έρευνας και σύνθεσης της πληροφορίας και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους δημιουργώντας οι ίδιοι μικρές ιστορίες comics.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η συνάντηση της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου καθώς το εργαστήριο επικεντρώνεται στην έκθεση που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα».                                                   

Το εργαστήριο πραγματεύεται την έννοια του χρήματος στην αρχαιότητα ως χρηστικό και συμβολικό αντικείμενο και εστιάζει στην έννοια του συμβόλου και πώς αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην οπτική επικοινωνία και αφήγηση. 

Εισηγητής θα είναι η Λήδα Τσενέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Comicdom Press. 

Η Comicdom Press ξεκίνησε επίσημα το 2004 την λειτουργία της με σκοπό την προώθηση και η διάδοση της 9ης Τέχνης στην Ελλάδα.  Το 2006 έγινε η έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ comics, «Comicdom Con Athens» σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τον Φεβρουάριο του 2015, εγκαινίασε -σε συνεργασία με το δίκτυο κοινωνικής επιχειρηματικότητας Impact Hub Athens-  την Athens Comics Library, την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη διεθνών και ελληνικών comics στην Αθήνα, η οποία προσφέρει στους συνδρομητές της πρόσβαση σε περισσότερα από 3.000 comics.

Πληροφορίες για τα εργαστήρια θα βρείτε στο site του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης www.cycladic.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης