Δράσεις για παιδιά και νέους στην Αθήνα

Δράσεις για παιδιά και νέους στην Αθήνα

Το Μικρό Εθνικό, η ορχήστρα El Sistema, το Πανεπιστήμιο Αθηνών με το Βιωματικό Εργαστήριο για φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν παιδαγωγική και αντικείμενα σχετικά με την εκπαίδευση, ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου δηλώνουν παρουσία στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων

Δράσεις για παιδιά και νέους στην Αθήνα
Νέες δράσεις στο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Ανοιχτά Σχολεία». Με πρώτη και καλύτερη εκείνη από το Μικρό Εθνικό. Πιο συγκεκριμένα, το Μικρό Εθνικό (μια πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου) βγαίνει στις γειτονιές της Αθήνας και προσκαλεί νέους ηλικίας 12-18 ετών να γνωρίσουν τεχνικές θεάτρου, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της πρόβας και την προετοιμασία μιας παράστασης.

Αυτή την περίοδο και μέχρι την Ανοιξη (Μάϊος 2018) το Μικρό Εθνικό «πάει σχολείο» στο 2ο Γενικό Λύκειο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» και στο 48ο Γυμνάσιο και μετατρέπει το σχολικό χώρο σ' έναν χώρο δημιουργικότητας, φαντασίας και επινοητικότητας. 

Κλείσιμο
Τη δράση θα πραγματοποιήσουν καταρτισμένοι επαγγελματίες του θεάτρου, ηθοποιοί και εμψυχωτές. 

Επιπλέον, στο επίπεδο των δράσεων υπάρχει και συνέχεια . Από το Καρακάο της Βενεζουέλας...στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Don’t panic please… don't panic. Δεν έρχεται ο Μαδούρο! 



Ας πάμε πίσω στη Βενεζουέλα του 1975. Εκείνη τη χρονιά ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, μουσικός και οικονομολόγος, μαζί µε εθελοντές δασκάλους και μια πρώτη ομάδα 11 παιδιών δημιούργησε την πρώτη ορχήστρα El Sistema, η οποία έφερε τα παιδιά σε άμεση επαφή με τη μουσική. Στην Αθήνα του 2016 η El Sistema δημιουργείται και στην Ελλάδα και πραγματοποιεί μαθήματα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Ένα χρόνο αργότερα, η El Sistema ξεκινά συνεργασία με τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Πού; Στο 2ο Γενικό Λύκειο, Χέυδεν & Αχαρνών. Πότε; Κάθε Κυριακή. Η συμμετοχή αφορά ηλικίες από 10 - 26 ετών και είναι απαραίτητη η γνώση σε ένα από τα παρακάτω όργανα: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσσο, φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, τρομπέτα, κόρνο, τρομπόνι, τούμπα και κρουστά. 

Συνεχίζουμε, με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνων που ξεκινάει βιωματικό εργαστήριο για φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν παιδαγωγική και αντικείμενα σχετικά με την εκπαίδευση. Ακόμη, ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου ξεκινάει μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου. Τέλος, έρχονται και δράσεις εκμάθησης υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών εφαρμογών. 

Περισσότερες πληροφορίες: www.athensopenschools.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης