Τα κυριακάτικα Μυστήρια Τρένα

Τα κυριακάτικα Μυστήρια Τρένα

Τρεις συγγραφείς σε τρεις αστυνομικές ιστορίες για παιδιά από 6 χρονών και τους γονείς τους στο Ρούφ τρεις Κυριακές του Οκτωβρίου

Τα κυριακάτικα Μυστήρια Τρένα
Τρία Κυριακάτικα πρωινά του Οκτωβρίου, τρεις συγγραφείς παιδικών βιβλίων, τρεις διαδραστικές εκδηλώσεις γεμάτες γρίφους και μυστήριο.  Το ηλεκτρονικό περιοδικό Ο Αναγνώστης και η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο  οργανώνουν  στις 15, 22 & 29 στο Θεατρικό Βαγόνι  τα Μυστήρια τρένα… Τρεις αστυνομικές ιστορίες για παιδιά από 6 χρονών και τους γονείς τους. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Η πρώτη Κυριακή – 15 Οκτωβρίου- ανήκει στην Ελένη Σβορώνου  και την ιστορία της που τιτλοφορείται «Ο λύκος μέσα σου». Την επόμενη Κυριακή η σκυτάλη περνάει στη Λέλα Στρούτση και την ιστορία της, με τίτλο «Η μια (και μοναδική) Μαύρη Θρούμπα». Την τρίτη και τελευταία Κυριακή (29 Οκτωβρίου) αναλαμβάνει ο Αντώνης Παπαθεοδούλου. «Δυο ντετέκτιβ: ο καλύτερος και ο χειρότερος του κόσμου. Και το μυστήριο: Ποιος είναι ποιος;». 

Κλείσιμο
Οι 3 συγγραφείς που συμμετέχουν στα Μυστήρια Τρένα είναι γνωστοί και αγαπητοί από τους μικρούς αναγνώστες τους.

Στο biblionet βρήκαμε βιογραφικά τους στοιχεία. 

Η Ελένη Σβορώνου
σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά (μεταξύ άλλων, "Πάντα", "Αρχαία Αθήνα", "Στα ίχνη του Ιάσονα" εκδόσεις "Ερευνητές" και "Ο Τζιτζικο-Περικλής μεγάλος συνθέτης της Ελλάδας!", "Ο Τζιτζικο-Περικλής Υπουργός Φύσης!" "Ο Τζιτζικο-Περικλής και η πέμπτη εποχή του χρόνου" εκδόσεις "Μεταίχμιο").  Είναι η δημιουργός του ήρωα Ντετέκτιβ Βεντουζίνι που είναι ένα πανέξυπνο χταπόδι. 

Η Λέλα Στρούτση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο Aston της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρείες.  Το 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος το βιβλίο της Η (μία και μοναδική) Μαύρη Θρούμπα – σε δική της εικονογράφηση. 

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Animation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με πλαστελίνη & παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να σπουδάσει Ισπανική Φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 1999 γράφει, μεταφράζει και διασκευάζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το τραγούδι του "Η Πολυβία, μια παντόφλα που απεχθάνεται τη βία", βραβεύτηκε το 2004 στο διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού "Άρση Φωνών" της ορχήστρας των χρωμάτων και τα βιβλία του "Το Παρανομύθι" και "Ο Μάγος του Όζοντος" ήταν στις μικρές λίστες για τα βραβεία του περιοδικού Διαβάζω και τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου το 2006 αντίστοιχα. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και έχει συνεργαστεί για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το παιδικό βιβλίο με εκδότες, σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, με το περιοδικό "Κid's fun", το Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου, το Μουσείο Ηρακλειδών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Συμμετείχε μαζί με άλλους 13 Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους παιδικών βιβλίων στην ομάδα που ετοίμασε το μεγάλο αφιέρωμα στον συγγραφέα H.P.Lagavulin στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2008. ΈΦέτος από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφόρησε το βιβλίο του Το τελευταίο γράμμα (σε εικονογράφηση της Ίριδος Σαμαρτζή). 

Info
Περισσότερα στο totrenostorouf.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης