Τα drones στους ουρανούς και τα παιδιά στη κουζίνα

Τα drones στους ουρανούς και τα παιδιά στη κουζίνα

Το Orange Grove Patras προετοιμάζεται για να υποδεχθεί το δεύτερο κύμα νέων επίδοξων επιχειρηματιών στο συνεργατικό του χώρο

Τα drones στους ουρανούς και τα παιδιά στη κουζίνα
H Gaia Robotics είναι μια ομάδα ειδικών στην τηλεπισκόπηση και στην γεωπληροφορική με κύριο πεδίο ενδιαφέροντος την Γεωργία Ακριβείας – ένας από τους συνιδρυτές της, ο Χρήστος Ξουρής είναι στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, επικεφαλής μηχανικός σε μια μονάδα της ευρύτερης περιοχής. Όπως διαβάζω στο site της εταιρείας η Gaia Robotics «βοηθά τους πελάτες χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροχημάτα (UAV) και ειδικό επιστημονικό εξοπλισμό με τα οποία συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και αναλύει αγροτικά δεδομένα, συνήθως σε λιγότερο από 24 ώρες. Μέσα από καινοτόμο διαρκή έρευνα και ανάπτυξη, προσφέρουμε τις πιο εξελιγμένες υπηρεσίες διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στον αγροτικό τομέα».

Κλείσιμο


Από την άλλη πλευρά, η Ασπασία Πρόβου είναι για τα καλά στη κουζίνα με τα πιτσιρίκια ολόγυρα της. Η ίδια είναι η ιδρύτρια της πρωτοβουλίας που ονομάζεται «παιδιά στην κουζίνα!». Η τελευταία, όπως διαβάζω, « έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη αντίληψη για τη διατροφή, και μια πιο υγιή σχέση με την τροφή, τη μαγειρική και την έννοια της θρέψης, σε μια εποχή που η πρώτη θέση της Ελλάδας στην παιδική παχυσαρκία αποτελεί -τουλάχιστον- μια ένδειξη για τις ελλείψεις στη διατροφική παιδεία. Έτσι, δημιουργήσαμε μια ομάδα παιδαγωγών και επιστημόνων για το σχεδιασμό δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται τόσο σε παιδιά, όσο και στους γονείς και τους δασκάλους τους».



Από την μια ο Χρήστος με τα εξελιγμένα drones και από την άλλη, η Ασπασία με τα αλεύρια … Πως συνδέονται οι δύο τους; Η απάντηση έχει να κάνει με ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό στη Πάτρα. Το Orange Grove Patras. 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Τον περασμένο Μάιο οκτώ επιχειρηματικές ιδέες- ομάδες εντάχθηκαν στο 1ο incubation program 6μηνης διάρκειας του Orange Grove Patras. Το τελευταίο είναι καρπός της πρωτοβουλίας μίας τοπικής ομάδας στελεχών από το χώρο της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας, το Orange Grove Athens και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Τα ονόματα τους, βρίσκονται εδώ: 

1. Gaia Robotics
2. παιδιά στην κουζίνα
3. Βότανα Πελοποννήσου
4. Robodrone Window Cleaner
5. Μισυρλού
6. PlayN
7. SunSmart
8. ComAlong

Οι οκτώ ομάδες, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν στο 2ήμερο bootcamp με καλεσμένο ομιλητή τον Sander van der Blonk από το Rockstart Accelerator. Στα πλαίσια αυτά οι ομάδες συμμετείχαν σε 1:1 sessions με επιχειρηματίες, έλαβαν εξειδικευμένη συμβουλευτική, mentoring κλπ. 

Όπως με ενημέρωσε σχετικά η Αλεξάνδρα Σαρμά ( συνιδρυτής του οργανισμού) : «Όλες οι ομάδες συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους. Την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλλαν τα progress reports τους και τους στόχους τους για τους επόμενους μήνες, ενώ έγινε και αναδρομή στα ήδη πεπραγμένα.

Κάθε ομάδα βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης, ωστόσο, όλες έχουν κάνει πολύ σημαντική πρόοδο με τη βοήθεια των μεντόρων τους. Πιο συγκεκριμένα:

Ορισμένες ομάδες έχουν ήδη ολοκληρώσει κάποια πιλοτικά έργα με στρατηγικούς πελάτες και διερευνούν τα επόμενα βήματα συνεργασίας τους και να εισέλθουν πια στην αγορά,
Οι ομάδες με έτοιμο προϊόν δίνουν βάρος στο scale up της ιδέας τους,
Τέλος, άλλες ομάδες είτε δοκιμάζουν το πρωτότυπό τους, είτε αναπροσαρμόζουν το business model τους ή βρίσκονται στη διαδικασία έρευνας για το εάν τελικά θα ακολουθήσουν νέα κατεύθυνση». 

Και ενώ ο 1ος κύκλος ολοκληρώνεται με το καλό, η ομάδα προετοιμάζεται για τον 2ο κύκλο. Ηδη, οι σχετικές ανακοινώσεις και προσκλήσεις έχουν γίνει. Το Orange Grove Patras, τη νέα θερμοκοιτίδα (incubator) της Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.
 
Όπως αναφέρουν τα στελέχη του οργανισμού «ομάδες που συμμετέχουν στο incubation πρόγραμμα του Orange Grove Patras έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα φιλοξενούμενες σε ένα μοντέρνο γραφειακό χώρο, με υποστήριξη από μέντορες που διαθέτουν μακρά εμπειρία ως επιχειρηματίες, συμμετοχή σε bootcamp με διεθνείς εκπαιδευτές, καθώς και εκπαιδευτικά workshops από εξειδικευμένους συμβούλους (πχ. νομικούς, λογιστές, marketing, επενδυτές, τραπεζικούς, κά), πρόσβαση σε εν δυνάμει επενδυτές, και επαφές με ένα εκτεταμένο διεθνές και τοπικό επιχειρηματικό δίκτυο συνεργασιών του Orange Grove Athens, της Ολλανδικής Πρεσβείας και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών». 
 
Στο πρόγραμμα υποστήριξης του Orange Grove Patras μπορούν να υποβάλλουν αίτηση άτομα ή ομάδες, από 18 έως 45 ετών, έως τις 2 Οκτωβρίου (23:59) ακολουθώντας το σύνδεσμο http://bit.ly/orangegrovepatras_application. Οι αιτήσεις θα περάσουν από διαδικασία επιλογής από επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους συμβούλους. 

Το Orange Grove Patras δεν λαμβάνει equity ή μερίδιο επί κερδών από συμμετέχουσες ομάδες. 
Περισσότερα στο www.orangegrovepatras.biz
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης