O θεολόγος, το κοντοσούβλι και το ροζ γουρουνάκι

O θεολόγος, το κοντοσούβλι και το ροζ γουρουνάκι

Μια φωτογραφία στο Instagram ήταν ικανή για να ξετυλιχθεί το στόρι ενός trendy ψητοπωλείου

O θεολόγος, το κοντοσούβλι και το ροζ γουρουνάκι
Ο Πάρις Σαλεμής όταν γεννήθηκε η «Λιλιπούπολη» ήταν ήδη παρελθόν καθώς ο Μάνος Χατζιδάκις με τους συνεργάτες του είχε εκδιωχθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα. Ο Πάρις γεννήθηκε το 1986 και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενθαρρύνθηκε από τις δασκάλες του να ακούσει το «Ρόζα Ροζαλία» το τραγούδι για το «ροζ χρώμα» που υπάρχει στο album «Εδώ Λιλιπούπολη» (το τραγούδι της Λένας Πλάτωνος σε στίχους Μαριανίνας Κριεζή που ερμηνεύει η Σαβίνα Γιαννάτου).

Στο τραγούδι – όποιος το θυμάται- «παίζει» και ένα γουρουνάκι. Για την ακρίβεια, η Ρόζα Ροζαλία «έβγαζε βόλτα μες στην ροζ ανατολή, το γουρουνάκι της το τριανταφυλλί».

Κλείσιμο


Το τραγούδι το θυμήθηκα βλέποντας μια φωτογραφία ανεβασμένη από τον Πάρι στο Instagram. Η φωτογραφία; Ένα γουρουνάκι (από νέον) στο τοίχο του οικογενειακού ψητοπωλείου που διαχειρίζεται τους τελευταίους μήνες ο Πάρις και το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Κανήθου – κοινώς, στον Καράμπαμπα. Το γουρουνάκι ίδιο και απαράλλακτο εκείνου της Ρόζας Ροζαλίας. Σαν να ξέφυγε από την προσοχή της να ανηφόρισε προς Καράμπαμπα μεριά…

Στο σημείο αυτό ας μας επιτραπεί μια παράκαμψη. Η Χαλκίδα είναι η κοντινότερη εκτός Λεκανοπεδίου λουτρόπολη. Αλλά, και όσοι κατοικούν στην πόλη μαζί με τους επισκέπτες εξΑθηνών πάντα έχουν ένα δίλημμα το καλοκαίρι. Να αρκεστούν για βουτιές στο κανάλι του Ευρίπου με τα δροσερά νερά λόγω των ρευμάτων ή να πάρουν τον δρόμο για τις Αλυκές που μαζεύεται παραδοσιακά ο νεαρόκοσμος. Η αστική επιλογή είναι καθαρή: Βουτιές στον Εύριπο από την πλευρά της αναβαθμισμένης πλαζ «Αστέρια». 



Όποια όμως και αν είναι η απάντηση στο δίλημμα για το μπάνιο, το «Πικάντικο» που ο Πάρις έχει βάλει το χεράκι του είναι μια σταθερή επιλογή για κρεατοφαγία με μαγιό και σαγιονάρα. Και αυτό γιατί ο παρ’ολίγον θεολόγος – θεολόγος σπούδασε ο Πάρις- γνωρίζει απέξω και ανακατωτά τα μυστικά της εστίασης και της ψυχαγωγίας. 

Το ροζ γουρουνάκι από νέον αλλά και το γραφιστικό σύμπλεγμα του γουρουνιού με τον κόκκορα δένουν με το απενοχοποιημένο μενού με το κοντοσούβλι να μην σου κάνει καρδιά να μετράς θερμίδες… Και αν είναι και επιμένεις να τις μετράς συνοδεύεις το κοντοσούβλι (έχει και με κοτόπουλο) με ένα ταμπουλέ με κολοκυθόσπορο. 

Info
fb: Το Πικάντικο / To Pikantiko
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης