Εικόνες του Γαλλικού νότου, από τον 19ο αιώνα (φωτογραφικό αφιέρωμα)

Εικόνες του Γαλλικού νότου, από τον 19ο αιώνα (φωτογραφικό αφιέρωμα)

Vintage εικόνες της αγροτικής Γαλλίας, που αποτυπώνουν τα ήθη του 19ου αιώνα, είναι πλέον διαθέσιμες στο κοινό, για κάθε είδους χρήση,  από το “Flickr Commons”

Εικόνες του Γαλλικού νότου, από τον 19ο αιώνα  (φωτογραφικό αφιέρωμα)
Παλιές καρτ- ποστάλ και φωτογραφίες από τη Νοτιοανατολική Γαλλία είναι ένα μέρος 65.000 σπάνιων φωτογραφιών, του ψηφιακού αρχείου, στο “Flickr Commons”.

Το ολοένα και επεκτεινόμενο “Flickr Commons”, μόλις πρόσθεσε την κληρονομιά της Νοτιοανατολικής Γαλλίας σε ένα μοναδικό και σπάνιο αρχείο. Το “Médiathèques Valence” είναι ένα δίκτυο 14 βιβλιοθηκών της ευρύτερης περιοχής  με 65.000 ιστορικά τεκμήρια. Επί του παρόντος, το δίκτυο ανεβάζει παλιές κάρτες και φωτογραφίες της Νοτιοανατολικής Γαλλίας  και των γύρω περιοχών. Οι εικόνες, κυρίως από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, συναπαρτίζουν μια συναρπαστική περιδιάβαση στον Γαλλικό πολιτισμό της συγκεκριμένης περιόδου.

Κλείσιμο
Το συγκεκριμένο  εγχείρημα ξεκίνησε το 2008 σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, και το “Flickr Commons” στοχεύει ακριβώς στην αύξηση της πρόσβασης στις δημόσιες συλλογές φωτογραφιών. Με περισσότερα από 100 συμμετέχοντα ιδρύματα, από εθνικά αρχεία έως συλλογές δημόσιων βιβλιοθηκών, το έργο άνοιξε τις πύλες πρόσβασης στον κόσμο των ασπρόμαυρων εικόνων του παρελθόντος.























Για περισσότερα, δείτε εδώ:  Médiathèques Valence Romans Agglo: Website | Flickr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης