Ένας Αμερικανός φίλος στο Λονδίνο του ’70 (φωτογραφικό αφιέρωμα)

Ένας Αμερικανός φίλος στο Λονδίνο του ’70 (φωτογραφικό αφιέρωμα)

Απρόβλεπτες σκηνές και καθημερινά στιγμιότυπα από το Λονδίνο μιας άλλης εποχής, που αποτύπωσε ανώνυμα ένας Αμερικανός φωτογράφος

Ένας Αμερικανός φίλος στο Λονδίνο του ’70 (φωτογραφικό αφιέρωμα)
Αυτές οι μυστηριώδεις φωτογραφίες του Λονδίνου, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, μπορεί να εκληφθούν και ως μια αναδρομή στην καθημερινή ζωή, στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν από 40 χρόνια. Εμφανίζονται στο Flickr στη συλλογή του Glen F, Το περίεργο σε αυτήν την συλλογή είναι ότι δεν γνωρίζουμε τον φωτογράφο , αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι είναι ένας  Αμερικανός τουρίστας, οπού επισκέφτηκε το Λονδίνο την δεκαετία του 70’ και αποτύπωσε την ζωή στους δρόμος με τον δικό του τρόπο. Ο Glen F δηλώνει χαρακτηριστικά: " Έχω διαπιστώσει ότι οι Αμερικανοί τείνουν να παίρνουν φωτογραφίες από “κοσμικά” πράγματα, που οι Βρετανοί θα θεωρούσαν δεδομένα και ποτέ δεν θα φωτογράφιζαν, όπως παράδειγμα τα σάντουιτς! Επομένως, συχνά καταλήγουμε σε κάποια ασυνήθιστα θέματα, που δείχνουν την καθημερινή ζωή με μια διαφορετική οπτική που αναπτύσσει κάθε λαός”.

Όπως επισημαίνει ένας χρήστης, ποιος ξέρει αν ο άγνωστος φωτογράφος  είναι στην πραγματικότητα παρών μέσα σε μια από τις πολλές λήψεις. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η συλλογή των εικόνων μας φανερώνουν πόσο έχει αναπτυχθεί το Λονδίνο με την πάροδο του χρόνου.

Κλείσιμο
Αυτές οι φωτογραφίες του Λονδίνου του '70, από έναν Αμερικανό τουρίστα, είναι τελικά μια αναδρομή σε μια διαφορετική εποχή.

































Info
Για να δείτε ολόκληρη την συλλογή εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης