Από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα

Από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα
Στη νέα εκπομπή του Citylife παρακολουθούμε τη συγκλονιστική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ομώνυμο ρόλο, βγαίνουμε για κρασί στο Materia Prima, δοκιμάζουμε συνταγές με κρίταμο, πίνουμε τον καφέ μας στο Quartier d'Athènes και ακούμε... Μελωδίες της ευτυχίας στο Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!

Φιλιώ Χαϊδεμένου

Το θεατρικό έργο «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ομώνυμο ρόλο ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου και προοριζόταν για 35 παραστάσεις. Η μεγάλη του επιτυχία του εξασφάλισε μία παράταση. Και μετά μία δεύτερη... Η παράσταση αφηγείται τη ζωή της Φιλιώς Σιδερή-Χαϊδεμένου, η οποία στην ηλικία των 23 ετών -γεννημένη σε μια μικρή κωμόπολη της Μικράς Ασίας, τα Βουρλά, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Σμύρνη- φτάνει μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Ελλάδα, αλλά δεν εγκαταλείπει ποτέ την μνήμη του τόπου και του ξεριζωμού. Η Φιλιώ Χαϊδεμένου γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1899 και έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της, το 2007. Φέτος, σχεδόν δέκα χρόνια από την απώλειά της, το ίδρυμα πολιτισμού Ιωνία, τιμά τη μνήμη της ανεβάζοντας τη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση. Τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη πλαισιώνουν οι Ζαχαρίας Καρούνης, Χαρά Κεφαλά, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους και Αλκιβιάδης Μαγγόνας. 

Tip
Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Βεάκη (15/3-2/4), Στουρνάρη 32, Αθήνα.

Materia Prima

Το Materia Prima στο Κουκάκι φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ύλη για τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο. Η κάβα-wine bar μετρά λίγους μήνες ζωής στην οδό Φαλήρου, όμως προσελκύει ολοένα και περισσότερους φίλους του κρασιού. Με μία ενημερωμένη λίστα ετικετών που ανανεώνεται τακτικά και μία ακόμα πληρέστερη κάβα που περιέχει ετικέτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, το Materia Prima σε κερδίζει επίσης με τη ζεστή διακόσμηση, στην οποία κυριαρχεί το ξύλο, τα χειροποίητα τραπέζια και φωτιστικά.

Tips
Το Materia Prima βρίσκεται στην οδό Φαλήρου 68, Κουκάκι.
Ακολουθήστε το στη σελίδα του στο Facebook.

Κρίταμο

H Novel Tradition Foods είναι μια νέα επιχείρηση στον χώρο της γαστρονομίας, η οποία καλλιεργεί κρίταμο σε περιοχές κοντά στις ακτές του Ιονίου και το χρησιμοποιεί για να αναπτύξει νέα προϊόντα για την ελληνική και διεθνή αγορά. Το κρίταμο είναι ένα φυτό που το συναντάς κοντά στη θάλασσα και ως τώρα δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο. Σύμφωνα με την εταιρεία, σε πρώτη φάση διαθέτει κρίταμο ήπια επεξεργασμένο σε άλμη σε συσκευασίες χονδρικής, για εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν προϊόν χύμα, καθώς και σε πιατάκι των 8g στραγγισμένο βάρος, για πώληση απευθείας στον τελικό καταναλωτή (κρίταμο μεζές). Διαθέτει επίσης κρίταμο φρέσκο και θα προστεθούν προσεχώς και άλλα προϊόντα με βάση το κρίταμο μέσα στην επόμενη χρονιά. Πρόσφατα ξεκίνησαν, μάλιστα, και οι εξαγωγές στις ΗΠΑ. Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης, που σήμερα μαζί με το μικρό πολιτικό σχηματισμό της Δράσης βρίσκεται στην Νέα Δημοκρατία.

Tip
Επισκεφτείτε το site της εταιρείας για περισσότερες πληροφορίες.

Quartier d'Athènes

Ένα new entry στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, σε απόσταση αναπνοής από τη Σταδίου, θυμίζει κάτι από τα καλά καφέ της παλαιάς Αθήνας, αλλά και τα μπιστρό του Παρισιού. Ο διάδοχος του μαγειρείου Άλπεις άνοιξε τις πόρτες του τα περασμένα Χριστούγεννα και υποδέχεται καθημερινά τους Αθηναίους για καφέ το πρωί, ελληνικά και γαλλικά πιάτα το μεσημέρι, αλλά και κρασί μετά τη δουλειά. Την παράσταση κλέβει η μπάρα του μαγαζιού, η οποία καλύπτεται με πράσινο μάρμαρο, ενώ στον χώρο κυριαρχούν επίσης υλικά όπως το ξύλο και το δέρμα.

Tip
Quartier d'Athènes βρίσκεται στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων 7, Αθήνα. 

Μελωδίες της ευτυχίας

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ υποδέχεται στα βαγόνια της τον μαγικό κόσμο της όπερας και του κλασικού τραγουδιού, παρουσιάζοντας κάθε μήνα μια διαφορετική θεματική μουσική ενότητα με σημαντικούς καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής. Η μαγική στιγμή της συνάντησης του μουσικού θεάτρου με τους ήχους της τζαζ το πρώτο μισό του 20ού αιώνα ζωντανεύει στα μουσικά μας ραντεβού με τις «Μελωδίες της ευτυχίας». Παραστάσεις γνωστών συνθετών (Cole Porter, Leonard Bernstein, George Gershwin κα.) που λάτρεψε το Μπρόντγουεϊ και το Χόλιγουντ όπως τα “Porgy and Bess”, “Kiss me Kate”, “Μελωδία της Ευτυχίας”, “Μαίρη Πόπινς», «Ωραία μου κυρία», “South Pacific” και “West Side Story” μάς θυμίζουν με την ερμηνεία τους γνωστοί καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής. Εδώ απολαμβάνουμε τον τενόρο Γιάννη Φίλια, τη σοπράνο Δέσποινα Τσουκαλά και τον βαρύτονο Γιώργο Ματθαιακάκης, με τον Μανώλη Παπασηφάκη στο πιάνο να ερμηνεύουν το “Tonight” από το “West Side Story”.

Tip
Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ βρίσκεται στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Αθήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης