Άφησέ με να 'ρθω μαζί σου

Άφησέ με να 'ρθω μαζί σου

Η οπτική του Σταύρου Ξαρχάκου στη «Σονάτα του σεληνόφωτος» παρουσιάζεται στο Gazarte

Άφησέ με να 'ρθω μαζί σου
Το Gazarte γιορτάζει τα 10 χρόνια ζωής του, συνεχίζοντας τις όμορφες εκδηλώσεις και τις ιδιαίτερες εμφανίσεις. Αυτή τη φορά, ο Γιάννης Παλαμίδας έρχεται να ερμηνεύσει το εμβληματικό ποίημα-σκηνικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου «Η σονάτα του σεληνόφωτος» και ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος τον σκηνοθετεί. Ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά έργα του ποιητή, το οποίο μάλιστα μελοποίησε πριν δύο χρόνια ο Σταύρος Ξαρχάκος, παρουσιάζεται στη σκηνή του Gazarte για πρώτη φορά σε μια νέα εκδοχή.

Η σκηνοθετική προσέγγιση του συνθέτη δίνει νέα πνοή στο έργο, ενώ ο Γιάννης Παλαμίδας καλείται να δώσει φωνή στη γυναίκα με τα μαύρα που φωτίζεται από το «αμείλικτο φεγγαρόφωτο» με μια μινιμαλιστική εικαστική προσέγγιση από τον Λάκη Ματθιόπουλο. Το έργο είναι ένα διαχρονικό αριστούργημα που πάντοτε προσέλκυε το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών και οποιαδήποτε νέα προσέγγισή του μας εξιτάρει να τη γνωρίσουμε.

Κλείσιμο


Όσον αφορά την εν λόγω προσέγγιση, οι περισσότεροι κάνουν λόγο για μια απρόσμενη συνάντηση, μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα ανάγνωση του έργου του μεγάλου μας ποιητή. Η «Σονάτα του σεληνόφωτος ζωντανεύει και πάλι, από τις 11 Μαρτίου, και για έξι μόνο βραδιές, στη θεατρική σκηνή (πρώην αίθουσα κινηματογράφου) του Gazarte. 

Info
«Η σονάτα του σεληνόφωτος»
Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ημέρες και ώρες: 11, 12, 18, 19, 25 και 26 Μαρτίου. Κάθε Σάββατο η ώρα έναρξης είναι στις 21:00, ενώ τις Κυριακές στις 20:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 346 0347
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης