Βραδιές ανάγνωσης εμπνευσμένες από τον Εντουάρντο Γκαλεάνο

Βραδιές ανάγνωσης εμπνευσμένες από τον Εντουάρντο Γκαλεάνο

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμπράττει με την Ελληνική Ραδιοφωνία για τη διoργάνωση βραδιάς αναγνώσεων σπουδαίων λογοτεχνικών κειμένων

Βραδιές ανάγνωσης εμπνευσμένες από τον Εντουάρντο Γκαλεάνο
Δώδεκα ιδιαίτερες βραδιές ανάγνωσης εντάσσονται στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για φέτος. Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμπράττει με την Ελληνική Ραδιοφωνία για τη διoργάνωση βραδιάς αναγνώσεων σπουδαίων λογοτεχνικών κειμένων, παρουσία κοινού, που θα μεταδίδονται από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Η έμπνευση για τη συνεργασία αυτή είναι το βιβλίο του ιδιαίτερα αγαπητού στη χώρα μας -αλλά και παγκοσμίως- Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο «Οι μέρες αφηγούνται» (εκδόσεις Πάπυρος). Πρόκειται για ένα δημοφιλές βιβλίο σε μορφή ημερολογίου 366 ημερών (και και το 2012 που κυκλοφόρησε το βιβλίο ήταν ένα έτος δίσεκτο), που θεωρείται η προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην Ιστορία, γραμμένο με τον γνωστό πυκνό, ευθύ, δωρικό και απολύτως διεισδυτικό τρόπο που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο. 

Κλείσιμο
Τριακόσια εξήντα έξι αφηγήματα, ένα για κάθε μέρα του χρόνου, συνθέτουν λοιπόν αυτό το ημερολόγιο, γραμμένο από έναν κλασικό πλέον συγγραφέα, ο οποίος έχει κατορθώσει κάτι σπάνιο: να λέει πολλά με λίγες λέξεις, να οδηγεί τον αναγνώστη στο μείζον μέσα από το έλασσον. Η ποίηση, ο στοχασμός, το χιούμορ, το κοινωνικό σχόλιο, η καταγγελία, εναρμονίζονται σε μια γραφή που αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν του Γκαλεάνο, γραφή κατ' ουσίαν αφοπλιστική.



Οι 12 βραδιές ανάγνωσης λαμβάνουν χώρα σε ειδικά διαμορφωμένη prive αίθουσα  του  Ιδρύματος (3ος όροφος, Clap the Restaurant) παρουσία κοινού. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 20.00, με έναν καλεσμένο να αναλαμβάνει την ανάγνωση κειμένων από έναν μήνα του έτους, συνοδεία μουσικής. Στις 21.00 ακολουθεί συζήτηση του καλεσμένου με το κοινό. Καλεσμένοι αναγνώστες είναι 12 σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, της τέχνης και της επιστήμης. Οι αναγνώσεις ηχογραφούνται από το Δεύτερο Πρόγραμμα, το οποίο τις μεταδίδει τις Δευτέρες στις 20.00. Η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Πρώτος καλεσμένος είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο οποίος επέλεξε να διαβάσει κείμενα του Εντουάρντο Γκαλεάνο από τον μήνα Ιανουάριο. 

Info
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Prive αίθουσα Clap the Restaurant, 3ος όροφος
Πειραιώς 206, Ταύρος
Kάθε Τρίτη  20:00-22:00 
Άφιξη του κοινού στις 19:30
Εισιτήρια: 5 ευρώ (γενική είσοδος)
Με την αιγίδα της  Πρεσβείας της Ουρουγουάης στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης