Κηφισιά: Τρεις συλλήψεις για τον τραυματισμό μαθητή από καγκελόπορτα σχολείου - Η στιγμή που τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο - Δείτε βίντεο

Κηφισιά: Τρεις συλλήψεις για τον τραυματισμό μαθητή από καγκελόπορτα σχολείου - Η στιγμή που τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο - Δείτε βίντεο

Ο 9χρονος νοσηλεύεται προληπτικά στο Παίδων Πεντέλης – Συνελήφθησαν ο εργολάβος και δύο εργάτες

arthrou-sxolio-porta
Ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς των μαθητών του 3ου δημοτικού σχολείου Κηφισιάς το περιστατικό με την πόρτα που καταπλάκωσε εννιάχρονο μαθητή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί άμεσα ο εργολάβος που είχε αναλάβει την τοποθέτηση της πόρτας πριν λίγες ημέρες, όπως και δύο εργάτες που είχαν λάβει μέρος στις εργασίες.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Ασθενοφόρο έφτασε στο σχολείο και παρέλαβε τον μαθητή, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Εκεί, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, καθώς παραπονιόταν για πόνους στη σπονδυλική στήλη. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, όμως θα παραμείνει προληπτικά στο νοσοκομείο.

«Το παιδί βρίσκεται σε θάλαμο του νοσοκομείου. Εγώ και η μητέρα του βρισκόμαστε στο πλευρό του. Έχει πόνους στο κεφάλι και στη μέση αλλά εμφανή χτυπήματα δεν υπάρχουν. Είναι σοκαρισμένος ο μικρός αλλά ψύχραιμος» λέει στο protothema.gr ο Γιάννης Παντελεάκης, αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Κηφισιάς.
Πόρτα καταπλάκωσε μαθητή σε δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς  (2)
Κλείσιμο


Το πρόβλημα με την πόρτα

Η πόρτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε τοποθετηθεί πριν λίγες ημέρες. Ωστόσο, δεν είχε στερεωθεί. Μόλις η πόρτα έπεσε και χτύπησε το αγοράκι, μαζί του βρίσκονταν και άλλοι δύο μικροί μαθητές, που ευτυχώς δεν χτύπησαν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην περίφραξη του δημοτικού σχολείου σχολείου γίνονταν εργασίες και τοποθετήθηκε νέα καγκελόπορτα. Πηγές από το δήμο Κηφισιάς αναφέρουν ότι ο εργολάβος είχε ζητήσει «να μην πειράξουν την πόρτα», αφού οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί.  Αυτό είναι πρακτικά ανέφικτο, όταν στο χώρο κινούνται παιδιά από 6 έως 12 ετών και είναι απορίας άξιο πώς και από ποιον έγινε δεκτό το «αίτημα» του εργολάβου και κυρίως γιατί οι εργασίες έγιναν σε ώρες λειτουργίας του σχολείου. 


Ανάστατοι οι γονείς

Γονείς μαθητών είναι ανάστατοι μετά το περιστατικό, θέτοντας ερωτήματα ακόμη και για την ασφάλεια των παιδιών τους. 

Γονέας μαθητή ανέφερε ότι αντικατέστησαν την πόρτα και το μεσημέρι που σχόλαγαν τα παιδιά έπεσε η πόρτα, όχι κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ο πατέρας έκανε λόγο για «πλήρη ανευθυνότητα», καθώς το γεγονός συνέβη σε σχολείο, που πηγαίνουν παιδιά. Το σχολείο έχει δύο πόρτες. Τα μικρότερα παιδιά βγαίνουν από αυτή που έπεσε. 


Πόρτα καταπλάκωσε μαθητή σε δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς: Δηλώσεις γονέα

Ένας άλλος γονιός, του οποίου το παιδί πηγαίνει στη Β' Δημοτικού, ανέφερε ότι απ' ότι έμαθε, πήγαν τα παιδιά να βγουν και έπεσε η πόρτα. «Σοκ μεγάλο και δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε», είπε, θέτοντας ερωτήματα για το εάν οι μαθητές είναι ασφαλείς στο σχολείο, όταν μάλιστα έπεσε μία πόρτα που μπήκε για λόγους ασφαλείας. Το κτήριο, ανέφερε ο πατέρας, είναι πολύ παλιό με πολλά προβλήματα. Αλλά κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι μια καινούρια πόρτα θα πέσει. 

Δηλώσεις γονέα: Πόρτα καταπλάκωσε μαθητή σε δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς


«Είναι τραγικό εν ώρα διδακτικών ωρών να γίνονται τέτοιου είδους εργασίας. Το έργο το έχουν παραδώσει πολύ πρόχειρα» είπε μητέρα άλλου παιδιού.  Οι γονείς, όπως ανέφεραν, είχαν ενημερωθεί από τη διεύθυνση του σχολείου ότι ολοκληρώθηκε το έργο. 

Κηφισιά: Πόρτα καταπλάκωσε μαθητή σε δημοτικό σχολείο


Στο σημείο πήγαν και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. «Τα σχολεία μας εκπέμπουν SOS» δήλωσε η κυρία Έλενα Μακρή, υποστηρίζοντας ότι συνολικά τα σχολεία του δήμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η ίδια αναφέρθηκε και στο 3ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, κάνοντας λόγο για κακοτεχνίες εργολάβων, που έχουν αναλάβει ενεργειακή αναβάθμιση και πέφτουν ψευδοροφές στα κεφάλια των μαθητών, σπάνε στέγαστρα αμιάντου. Τα ατυχήματα είναι διαρκή. «Έχουμε κινηθεί πολλές φορές απέναντι στον δήμο επισημαινοντάς τους τα προβλήματα. Υπάρχει τρομερή ολιγωρία», ανέφερε.

Πριν από ένα μήνα εγκρίθηκε η αλλαγή της καγκελόπορτας, που αποτελούσε απειλή για τα παιδιά. Αλλάχθηκε εν ώρα μαθήματος, άγνωστο με ποιου την άδεια και συνεχίζουν και άλλα προβλήματα, όπως μεγάλη υποχρηματοδότηση. Η κυρία Μακρή κάλεσε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Ελένη Μακρή: από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων




Δείτε φωτογραφίες




kifisia-dhmotiko-es__2_
kifisia-dhmotiko-es__7_




dimotiko-kif-eisodos





kifisia-dimotiko-02
kifisia-dimotiko-01
kifisia-dhmotiko-es__6_
kifisia-dhmotiko-es__5_
kifisia-dhmotiko-es__4_
kifisia-dhmotiko-es__1_




Δείτε βίντεο: Πόρτα καταπλάκωσε μαθητή σε δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς - Στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένο το παιδί - Συνελήφθη ο εργολάβος
Πόρτα καταπλάκωσε μαθητή σε δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς - Στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένο...




Ειδήσεις σήμερα:

Singapore Airlines: Επιβάτης περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε στον αέρα – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Ραϊσί: Χαμός στο Twitter με τη θεωρία για τον πιλότο του ελικοπτέρου και πράκτορα της Μοσάντ ονόματι... «Έλι Κόπτερ»

Λαμία: Τέλος τα σχολικά γεύματα από την «Γιαννίτσης Group» μετά τις καταγγελίες για μαζική τροφική δηλητηρίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης