Ένας μικρός υδροπόνος στο σπίτι σου

Ένας μικρός υδροπόνος στο σπίτι σου

Το Botanium αναλαμβάνει να φροντίζει το βότανο που θα φυτέψεις σε αυτό, ώστε εσύ απλά να κάθεσαι και να το θαυμάζεις

Ένας μικρός υδροπόνος στο σπίτι σου
Μερικοί άνθρωποι δεν το έχουν καθόλου με την κηπουρική, ακόμα και εάν τους αρέσει η ιδέα να ασχοληθούν μαζί της: είτε ξεχνούν να ποτίζουν τα φυτά τους, είτε το παρακάνουν με το πότισμα, είτε απλά δεν μπορούν να τα φροντίζουν επαρκώς, με αποτέλεσμα τα φυτά να μαραίνονται σε λίγο καιρό μετά από την αγορά. Για όσους λοιπόν τους αρέσει το πράσινο, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να το περιποιηθούν όπως πρέπει, οι Σουηδοί ετοίμασαν μία απλή λύση: το Botanium.

Το Botanium μοιάζει με ένα μακρόστενο βάζο, και μέσα του μπορείς να καλλιεργήσεις βότανα, όπως βασιλικός, δυόσμος ή ρίγανη, αλλά και πιπεριές τσίλι ή ντομάτα. Η συσκευή χρησιμοποιεί την τεχνική της υδροπονίας και αναλαμβάνει αυτόματα τη φροντίδα του φυτού, χωρίς να χρειαστεί εσύ να κάνεις τίποτα. Είναι σαν να έχεις έναν baby-sitter σκύλου, ο οποίος πάει βόλτα, ταΐζει και πλένει τον τετράποδο φίλο σου, ώστε εσύ να τον καμαρώνεις και να παίζεις μαζί του (να μία ωραία ιδέα για το Kickstarter!). 

Κλείσιμο


Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να ακολουθήσεις πέντε απλά βήματα: γεμίζεις το δοχείο του Botanium, προσθέτεις τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται ανάλογα με το φυτό (αναφέρονται όλα στις οδηγίες χρήσης), καθώς και το υλικό υποστρώματος (πορώδης πέτρα), ρίχνεις τον σπόρο και βάζεις τη συσκευή στην πρίζα. Το Botanium ποτίζει συστηματικά το φυτό μέσα από έναν δαχτύλιο που υπάρχει στην κορυφή, τραβώντας νερό από το δοχείο που βρίσκεται στη βάση. Το νερό που περισσεύει επιστρέφει στο δοχείο για να επαναχρησιμοποιηθεί.



Και επειδή η ιδέα προέρχεται από μία κρύα και σκοτεινή χώρα, όπως η Σουηδία, οι δημιουργοί επισημαίνουν ότι το φυτό που φύτεψες στο Botanium, δεν χρειάζεται ήλιο. Μία κοινή λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας ή LED (όχι όμως λάμπα πυράκτωσης, που θα κάψει το φυτό) αρκεί για την απαραίτητη φωτοσύνθεση.

Η καμπάνια του Botanium ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου στο Kickstarter και κατάφερε να καλύψει τον στόχο χρηματοδότησής της (500 χιλιάδες σουηδικές κορώνες ή περίπου 53 χιλιάδες ευρώ). Προς το παρόν, ένα Botanium διατίθεται προς 539 κορώνες ή περίπου 57 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης