Ο Οιδίνους μετακόμισε

Ο Οιδίνους μετακόμισε

Το ψυχολογικό θρίλερ του Θανάση Τριαρίδη συνεχίζει τις παραστάσεις για δεύτερη χρονιά

Ο Οιδίνους μετακόμισε
Μετά από την θερμή υποδοχή του κοινού και των κριτικών, ο «Οιδίνους», το ψυχολογικό θρίλερ του Θανάση Τριαρίδη, ξεκίνησε τη δεύτερη χρονιά των παραστάσεων αλλάζοντας θεατρική στέγη: κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Σφενδόνη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, ο οποίος μαζί με την Άννα Μάσχα έχουν επωμισθεί τους δύο ρόλους του έργου, σε δύο από τις «ωριμότερες ερμηνείες της καριέρας τους».

Ο Οιδίνους αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του έργου και οφείλει το όνομά του στο ιδιαίτερα πρησμένο μυαλό του. Η προέλευση της ονομασίας του μας παραπέμπει στο πρόσωπο του μυθικού Οιδίποδα, ο οποίος πήρε το όνομά του απ' τα πρησμένα πόδια του, καθώς ο ίδιος ο πατέρας του τον σημάδευσε ως βρέφος για να τον οδηγήσει στον θάνατο.

Κλείσιμο


Το δράμα (το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί σε πρώτο βαθμό ένα αστικό δράμα δωματίου) ξεκινάει ένα πρωί, όπου ένα ζευγάρι φιλολόγων ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 18α γενέθλια του γιου τους. Πολύ γρήγορα ωστόσο, μια σειρά  αλλόκοτων λεπτομερειών αποκαλύπτουν μια φριχτή πραγματικότητα: πως ο γιος του ζευγαριού έχει πεθάνει ως βρέφος και πως ο «ενηλικιωμένος γιος» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα role game του πατέρα - ένας ρόλος που κρατάει επί δεκαοχτώ χρόνια. Πολύ σύντομα αποκαλύπτεται πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο, πως ο νοερός «γιος» έχει «ενσαρκωθεί», και θα διεκδικήσει τα τραγικά όπλα της ανθρωπινότητάς του: τον φόνο του πατέρα, την (επαν)ένωση με την μητέρα, και την ανθρώπινη τραγωδία.  

Πρόκειται για ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ, όπου ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή συναντάει το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπι. Από την άλλη θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα έργο αφιερωμένο στην αφύσικη συνθήκη της οικογένειας, στον ανυπόφορο εαυτό, στις παραισθητικές ταυτότητες της Δύσης, και στην άβυσσο της ακατανόητης αγάπης.

Info
Θέατρο Σφενδόνη
Μακρή 4, Μακρυγιάννη (πλησίον μετρό Ακρόπολη)
Το έργο θα παίζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως και τις 4 Δεκεμβρίοu, ώρα 21.00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 215 5158968
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης