Πέντε θεατρικές παραστάσεις που θα λατρέψουν τα παιδιά

Πέντε θεατρικές παραστάσεις που θα λατρέψουν τα παιδιά

Μαριονέτες, πιγκουίνοι και ένα… πιάνο περιμένουν μικρούς και μεγάλους φίλους για να τους ταξιδέψουν σε φανταστικούς κόσμους

Πέντε θεατρικές παραστάσεις που θα λατρέψουν τα παιδιά
Τα σαββατοκύριακα είναι ημέρες ξεκούρασης, αλλά και διάθεσης χρόνου στα παιδιά για όσους έχουν οικογένεια (και να μην έχετε, βέβαια, οικογένεια, πάντα υπάρχουν ανίψια και βαφτιστήρια). Οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα βλαστάρια σας είναι πλέον άφθονες και συνήθως συνοδεύονται από χαμηλό κόστος. Μία από αυτές είναι και το θέατρο. Στην Αθήνα της άνθισης των θεατρικών παραστάσεων, πολλές από αυτές απευθύνονται σε παιδικό/νεανικό κοινό. Εμείς επιλέξαμε πέντε από αυτές και σας τις προτείνουμε!

Στην Κιβωτό στις οκτώ

Κλείσιμο


Ο θίασος Ηλία Καρελλά συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια προσφοράς στην παιδική παράσταση και τα μέλη του είπαν να το γιορτάσουν ενδεδυμένοι… πιγκουίνοι! Η νέα παράσταση της ομάδας βασίζεται στο ομότιτλο best seller του Ούλριχ Ουμπ, ο οποίος αφηγείται με σύγχρονη ματιά τον βιβλικό κατακλυσμό του Νώε, στήνοντας μια έξυπνη περιπέτεια με γέλιο, ερωτήματα, μουσική, πολύ νερό, πολλά ζώα και μια κιβωτό. Στο αλληγορικό έργο-ύμνο στη φιλία, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία, πρωταγωνιστές είναι τρεις πιγκουίνοι και μια περιστέρα, που, με φόντο τον απέραντο πάγο, θέτουν απορίες και ερωτήματα, αναπαράγοντας τον λόγο και τις ερωτήσεις των ίδιων των παιδιών. Στην παράσταση συμμετέχει και το συγκρότημα των Burger Project. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε και τη συνέντευξη του Ηλία Καρελλά εδώ
.

Ηλικίες: 5 έως… 105 ετών
Πού; Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη
Κάθε πότε; Κυριακή 11.30, έως 9 Απριλίου 2017
Πόσο; 12 ευρώ (ενήλικες), 8 ευρώ (παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων με την επίδειξη κάρτας), ειδική τιμή για σχολεία

Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο



Έκανε πρεμιέρα πέρυσι, μετά συνέχισε και με μία θερινή περιοδεία ανά την Ελλάδα και τώρα, από την περασμένη Κυριακή 9 Οκτωβρίου, επέστρεψε και πάλι στο Πόρτα για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους φίλους. Η παράσταση των Patari Project αποτελεί μία νέα ματιά στο παραμύθι της Σταχτοπούτας και μάλιστα όλοι οι ηθοποιοί ερμηνεύουν πάνω σε ένα πιάνο! Οι κολοκύθες γίνονται άμαξες, τα ποντίκια γίνονται άλογα, τα παλιά παπούτσια γίνονται γυάλινα γοβάκια. Αλλά και ο χορός γίνεται αφήγηση, η αφήγηση κοντσέρτο, και μια ολόκληρη ιστορία χωράει σε μια νότα! Κι έτσι, η Σταχτοπούτα και ο Πρίγκιπας μεγαλώνουν, ενώ οι μεγάλοι ξαναγίνονται παιδιά. Όλα αυτά συμβαίνουν πάνω στο πατάρι χωρίς μαγικά ραβδιά, παρά μόνο με το σώμα, τη φωνή και την παλλόμενη μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες του εικοστού αιώνα.

Ηλικίες: 4 έως… 104 ετών
Πού; Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι
Κάθε πότε; Κυριακή 11.00 & 15.00, έως (τουλάχιστον) 11 Δεκεμβρίου
Πόσο; 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (ανέργων)

Το τραγούδι της γης



Μία παράσταση για την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος τα στοιχεία της φύσης κατηγορούν τον άνθρωπο για τις ζημιές που έχει προκαλέσει στο περιβάλλον. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου! Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!». Το παιδί, πρόθυμα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει κάτι πραγματικά άχρηστο. Σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής. Η παράσταση ανεβαίνει από τον θίασο Λώτινος Ήλιος και μάλιστα φέτος έχει ανανεωμένη μορφή, συνδυάζοντας τη θεατρική τέχνη με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (projecting-animation).

Πού; Θέατρο Άνεσις, λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Κάθε πότε; Σάββατο στις 17.00, για σχολεία καθημερινές στις 10.00
Πόσο; 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (παιδικό, πολυτέκνων και ανέργων), ειδική τιμή για σχολεία

Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι…



Η θεατρική ομάδα Τσόκαρα επανέρχεται για δεύτερη χρονιά με τη θεατρική της παράσταση που βασίζεται στην «Αλίκη στη Xώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ. Η Αλίκη με οδηγό και σύμμαχο την παιδική της φαντασία, ταξιδεύει σε έναν κόσμο που ακροβατεί μεταξύ παράλογου και θαυμαστού. Σε έναν κόσμο όπου όλα μπορούν να συμβούν. Περιπλανάται στη Χώρα των δικών της θαυμάτων και αξιοποιεί αυτό που ο καθένας διαθέτει αλλά συχνά λησμονεί: την εσωτερική δύναμη της φαντασίας που απελευθερώνει από κάθε μορφή καταπίεσης. Με ζωντανή μουσική, χειροποίητες κούκλες, εικονικές ψευδαισθήσεις και τεχνικές σωματικού θεάτρου, η ομάδα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν μαζί της σε μέρη που ίσως δεν έχουν ακόμη φανταστεί.

Ηλικίες: Από 5 ετών
Πού; Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή
Κάθε πότε; Κυριακή στις 15.00
Πόσο; 8 ευρώ (γενική είσοδος)

Στη χώρα του Βασιλιά των Κλόουν



Η Λούνα και ο Σαμάν φτάνουν στην χώρα του βασιλιά των Κλόουν. Έρχονται από πολύ μακριά και ονειρεύονται να ζήσουν σε αυτόν τον θαυμαστό τόπο και να γίνουν κι αυτοί δύο μικροί κλόουν. Όμως, ο βασιλιάς της χώρας, Φαμπ, τους υποδέχεται με καχυποψία και αυστηρότητα. Οι διαφορετικές γλώσσες που μιλάνε, ο φόβος του ξένου, του άγνωστου και του αλλιώτικου θα δημιουργήσουν ανάμεσα στους τρεις ήρωες κωμικές παρεξηγήσεις και συγκρούσεις, αλλά σιγά σιγά θα βρεθεί ο τρόπος να επικοινωνήσουν και να ενωθούν μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι. Η παράσταση συνεχίζει μία 15ετή παράδοση που δημιούργησε το Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη δράση του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, δηλαδή της κινητής του μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες. Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο μία φορά την εβδομάδα και τις άλλες ημέρες παρουσιάζεται σε χώρους όπου βρίσκονται παιδιά ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Πού; Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Κάθε πότε; Κυριακή στις 12.00, έως τις 9 Απριλίου
Πόσο; 5 ευρώ (γενική είσοδος)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης