Ο Βασίλης Παπαβασιλείου σιχτιρίζει το ευρώ

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου σιχτιρίζει το ευρώ

Η παράσταση «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι» επέστρεψε για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου σιχτιρίζει το ευρώ
Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου επέστρεψε στη σκηνή της Φρυνίχου το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι», που σημείωσε πέρυσι μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης. «Είμαι Έλλην. Ως εκ τούτου, μου είναι αδύνατον να είμαι σοβαρός. Σας ζητώ συγγνώμη», μας λέει ο Παπαβασιλείου.

Ο Φωκίων Καπνίδης είναι ένας τρόφιμος του ΑΑΨΟΥ (Άσυλο Ανιάτως Ψεκασθέντων Ολικής Υστερήσεως). Μετά από τη συμμετοχή του σε έναν διαγωνισμό, κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση για τον «Τρόφιμο της Χρονιάς» και ο ίδιος αυτοαναγορεύτηκε «Ο Νεκρός της Αμφιπόλεως», επιδεικνύοντας έκτοτε ανάλογη διαγωγή. Αυτή λοιπόν την ημέρα ο Φωκίωνας έχει την τιμητική του.

Κλείσιμο


Έτσι, ετοιμάζεται να δώσει την καθιερωμένη διάλεξή του, που αναλαμβάνει κάθε χρόνο ως «Τρόφιμος της Χρονιάς», μπροστά σε ένα ανομοιογενές ακροατήριο που αποτελείται από τους άλλους τροφίμους, τους συγγενείς, τους φίλους του, καθώς και από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος.

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949. Στις τελευταίες του δουλειές συγκαταλέγονται «Η Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Γκαίτε, «Ο Τυχοδιώκτης», που είναι βασισμένος στον Χουρμούζη, και «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή. Συνολικά έχει σκηνοθετήσει τριάντα παραστάσεις μέσα σε ισάριθμα χρόνια. Ακόμη, έχει μεταφράσει θεατρικά και πεζά κείμενα (Γκολντόνι, Μποντ, Μολιέρος, Μπαρτ, Σαντ, κά.), ενώ έχει τιμηθεί με διακρίσεις από τον δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Χαλανδρίου, την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και το Φεστιβάλ Θεάτρου Συρακουσών της Σικελίας.

Θέατρο Τέχνης
Φρυνίχου 14, Πλάκα
Το έργο θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15, μέχρι την 25η Οκτωβρίου.
Τηλέφωνα ταμείου: 210 3222464, 210 3236732
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης