Κιθάρες και βραζιλιάνικοι ρυθμοί στον Κήπο

Κιθάρες και βραζιλιάνικοι ρυθμοί στον Κήπο

Η Αρλέτα με τον Λάκη Παπαδόπουλο και ο Πέτρος Κλαμπάνης με την παρέα του θα πραγματοποιήσουν τις δύο τελευταίες συναυλίες για φέτος το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Κιθάρες και βραζιλιάνικοι ρυθμοί στον Κήπο

Η Αρλέτα με τον Λάκη Παπαδόπουλο και ο Πέτρος Κλαμπάνης με την παρέα του θα πραγματοποιήσουν τις δύο τελευταίες συναυλίες για φέτος το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής


Δύο ακόμα συναυλίες μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την εβδομάδα που μας έρχεται. Το γκαζόν που ανυπομονούμε να πατήσουμε κάθε καλοκαίρι έκανε και φέτος το θαύμα του και όλες οι παραστάσεις που φιλοξενήθηκαν εκεί αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο που γέμισε με θετική ενέργεια την υπέροχη αυλή της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι δύο συναυλίες -με τις οποίες ολοκληρώνεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα- αναμένεται να μας ταξιδέψουν τόσο στον χρόνο όσο και στη μακρινή Βραζιλία.

O Λάκης παίρνει την κιθάρα του, η Αρλέτα τη δική της και οι δύο αγαπημένοι τροβαδούροι ανεβαίνουν στη σκηνή του Κήπου για μια μοναδική συναυλία την Τετάρτη 13 Ιουλίου. Η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε τους συνάντηση είναι μοναδική και πολύ διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Μια σχέση ζωής ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες που μας έχει χαρίσει συγκινητικές μουσικές στιγμές.

Η μουσική του και η φωνή της, η αγάπη του ενός για τον άλλον αλλά και το πάθος τους για την καλή μουσική, έχουν δώσει πολλά από τα πιο όμορφα τραγούδια στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Με αφετηρία το διαχρονικό «Τα Ήσυχα βράδια» από το 1985 σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους Μαριαννίνας Κριεζή αλλά και το «Τσάι γιασεμιού» και τη «Σερενάτα», στη συναυλία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις κοινές τους δισκογραφικές στιγμές αλλά και τις επιτυχίες του καθενός ξεχωριστά έτσι ώστε να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.

Μια μέρα μετά από τα «Ήσυχα βράδια» θα μεταφερθούμε στη Βραζιλία με τη βοήθεια του Πέτρου Κλαμπάνη και της παρέας του. Μόλις τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, ο κοντραμπασίστας, ενορχηστρωτής και συνθέτης παρουσιάζει στον Κήπο ένα αφιέρωμα στην πλούσια μουσική παράδοση της Βραζιλίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στην Αθήνα.

Ο Κλαμπάνης προσκαλεί ένα σύνολο all-star μουσικών, που αποτελείται από τη Μιράντα Βερούλη στο τραγούδι, την Κατερίνα Πολέμη στην ακουστική κιθάρα και το τραγούδι, τον Χρήστο Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Άγγελο Πολυχρόνου στα κρουστά καθώς και από ένα κουαρτέτο εγχόρδων. Όλοι μαζί θα ερμηνεύσουν συνθέσεις των Hermeto Pascoal, Pixinguinha, Tom Jobim, Caetano Veloso και άλλων μεγάλων δημιουργών της Βραζιλίας.

Πώς μπορεί να συνυπάρξει το ελληνικό μουσικό χρώμα με το βραζιλιάνικο; Για τον Έλληνα μουσικό του κόσμου, Πέτρο Κλαμπάνη, το στοίχημα αυτό δεν είναι καινούργιο. Δείγματα της ευφάνταστης και γόνιμης μίξης των μουσικών γλωσσών μπορεί να ακούσει κανείς στις δισκογραφικές δουλειές του με τίτλο “Contextual” και “Minor Dispute”. Αυτό είναι επί της ουσίας το ζητούμενο που απασχολεί τον Κλαμπάνη και τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται στη Νέα Υόρκη, την πόλη που αποτελεί την έδρα του τα τελευταία 8 χρόνια.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης