Για πικνίκ στο… Πεδίο του Άρεως

Για πικνίκ στο… Πεδίο του Άρεως

Ετοίμασε το καλαθάκι και τα αθλητικά σου ρούχα κι έλα μέχρι το κέντρο της Αθήνας

Για πικνίκ στο… Πεδίο του Άρεως

Ετοίμασε το καλαθάκι και τα αθλητικά σου ρούχα κι έλα μέχρι το κέντρο της Αθήνας


Αυτό που στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θεωρείται δεδομένο, στην Αθήνα μοιάζει με άπιαστο όνειρο: η αξιοποίηση δηλαδή του αστικού πρασίνου από τους κατοίκους της. Σε μια προσπάθεια να αλλάξει η αντίληψη αυτή, την επόμενη Κυριακή, 12 Ιουνίου, διοργανώνεται στο Πεδίο του Άρεως το 2ο Αστικό ΠΙΚΝΙΚ με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

Η λογική πίσω από τη δράση, που οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, η προώθηση εναλλακτικών τρόπων άθλησης σε ανοικτούς χώρους καθώς και η μετάδοση αξιών στα νέα παιδιά όπως ο περιορισμός της σπατάλης των τροφίμων. Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί, εκτός των άλλών, και ένα εργαστήρι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5 έως 12 χρονών, με αντικείμενο την κομποστοποίηση.

Στο πικνίκ θα διοργανωθούν επίσης παιχνίδια με θέμα την οικονομία του φαγητού και τον περιορισμό της σπατάλης του αλλά και εργαστήρια φυσικής κίνησης και αναπνοής (γιόγκα). Το ραντεβού έχει όριστεί στις 10.15 το πρωί, στην κεντρική είσοδο του πάρκου (άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου), και φυσικά επιβάλλεται να μην ξεχάσεις το καλαθάκι σου. Το 2ο Αστικό ΠΙΚΝΙΚ γίνεται σε συνεργασία με τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής - Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών, τη ΜΚΟ «Μπορούμε. Καμία μερίδα φαγητού χαμένη», τη ΜΚΟ Οργάνωση Γη, το Στούντιο Λένα Θάλασσα και YogastoAlsos.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης


Εργαστήρι φυσικής κίνησης και αναπνοής - γιόγκα
10.30-12.00, Σημείο 1
12.00-13.30, Σημείο 2

Πικνίκ
13.30-18.30, Σημείο 3

Ενημέρωση και παιχνίδια με θέμα την οικονομία του φαγητού και τον περιορισμό της σπατάλης
14.30-16.00, Σημείο 3

Εργαστήρι κομποστοποίησης για παιδιά 5 έως 12 χρονών
Ώρα έναρξης: 16.30 & 17.30, Σημείο 3
Διάρκεια προγράμματος: 40’
Αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά ανά ομάδα

Γιόγκα στο Πάρκο
19.00-21.00, Σημείο 4

*Τα μαθήματα γιόγκα απευθύνονται σε αρχάριους

Για τη γιόγκα οι συμμετέχοντες είναι καλό να φορούν άνετα, βαμβακερά ρούχα και αθλητικά παπούτσια να έχουν φροντίσει για το φαγητό και την ενυδάτωσή τους 3 ώρες πιο πριν, να κρατούν στρώμα γυμναστικής και ψάθα, ένα παρεό, καπέλο και αντηλιακό. Για το πικνίκ χρειάζεται να έχουν μαζί τους ένα καλαθάκι με το κολατσιό τους και αρκετή ποσότητα νερού, ενώ θα πρέπει να φροντίσουν με ιδιαίτερη προσοχή τη διατήρηση της καθαριότητας στην περιοχή.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης