Τα γράμματα της Αδαμαντίας

Τα γράμματα της Αδαμαντίας

Ο Κωστής Καπελώνης και η Μάνια Παπαδημητρίου φέρνουν την «Αδαμαντία» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τρεις μόνο παραστάσεις

Τα γράμματα της Αδαμαντίας

Ο Κωστής Καπελώνης και η Μάνια Παπαδημητρίου φέρνουν την «Αδαμαντία» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τρεις μόνο παραστάσεις

Κλείσιμο

Πριν δύο χρόνια ο Κωστής Καπελώνης βρήκε ξεχασμένα σε ένα ντουλάπι του θεάτρου Τέχνης 120 γράμματα, που έστελνε από την Ελλάδα κάποια κυρία Αδαμαντία στον άντρα της στην Αίγυπτο. Κάποιος από τους δασκάλους του θεάτρου, πιθανώς ο Λαζάνης, είχε φυλάξει την αλληλογραφία την οποία μόλις διάβασε ο Καπελώνης θέλησε να κάνει παράσταση.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία της παράστασης «Αδαμαντία» να παίρνει σάρκα και οστά, με τον Παναγιώτη Μέντη να προσθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να βοηθήσει τη δραματουργία και τη Μάνια Παπαδημητρίου να ενσαρκώνει με μοναδικό τρόπο την ιστορία αυτής της ιδιαίτερης γυναίκας. Το έργο, μετά την επιτυχημένη του πορεία στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, τώρα ανεβαίνει και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τρεις μόνο παραστάσεις έως τις 22 Μαΐου.



Η Αδαμαντία είναι πάνω από όλα μάνα. Ίσως όχι μια κλασική Ελληνίδα μάνα αλλά σίγουρα έκανε για τα παιδιά της ότι καλύτερο μπορούσε. Η ίδια αγωνιά να επιβιώσει κτίζοντας στην άμμο της αφρικανικής ερήμου τη διαρκώς μετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Μάνα και πατέρας μαζί σε µία οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε αλλά δεν τα έζησε.

Φόντο της υπόθεσης: Ένα νησί του Αιγαίου, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια, Κάϊρο, Αθήνα. Ελλάδα και Αίγυπτος, αλλά πουθενά ρίζα και φιλόξενη πατρίδα. Έλληνες, Αιγύπτιοι, Άραβες, Χριστιανοί, Μουσουλµάνοι Σουνίτες, Χριστιανοί Κόπτες, Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι. Η Ελλάδα µετά τον εµφύλιο. Η Ελλάδα του Καραµανλή, της Δικτατορίας, η Ελλάδα του Ανδρέα. Και δίπλα σε όλα αυτά η ζωή μιας γυναίκας που πρέπει να φέρει σε πέρας αυτά που είναι οι δικές της προτεραιότητες. Που πρέπει να µεγαλώσει τα παιδιά της, µέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί συµβάσεις και συµβιβασµούς.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης