Μια κόκκινη μπύρα για… χρόνια πολλά

Μια κόκκινη μπύρα για… χρόνια πολλά

Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης έκλεισε τον πρώτο χρόνο της και το γιορτάζει με μία επετειακή μπύρα

Μια κόκκινη μπύρα για… χρόνια πολλά

Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης έκλεισε τον πρώτο χρόνο της και το γιορτάζει με μία επετειακή μπύρα


Τη μπύρα Άλη τη συναντήσαμε για πρώτη φορά πριν λίγους μήνες και μας τράβηξε απευθείας το ενδιαφέρον: πρόκειται για την ετικέτα μιας μικροζυθοποιίας από τη Θεσσαλονίκη, που σύμφωνα με τους παραγωγούς της «απευθύνεται σε όλους όσους “ψάχνονται”, σε όσους αναζητούν νέες γεύσεις και είναι ανοιχτοί στο διαφορετικό και στο καινούριο». Είναι φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη, παράγεται σε μικρή κλίμακα, ενώ οι συνταγές και η παραγωγική διαδικασία «έχουν ως μόνο σκοπό την παραγωγή με ξεχωριστό άρωμα και γεύση».

Πριν λίγες μέρες λοιπόν η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης έκλεισε τον πρώτο χρόνο της και αποφάσισε να το γιορτάσει με μία επετειακή μπύρα, την Άλη Red Ale! «Η συνταγή που επιλέχθηκε είναι μία Red Ale και στηρίχθηκε σε μία παλιά αγαπημένη μας συνταγή», σύμφωνα με τους Λίνα Δόμβρου, Αντώνη Μουστάκα, Θωμά Ευαγγελόπουλο και Νίκο Ρόιδο που αποτελούν την ιδρυτική ομάδα. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της, είναι κόκκινη, βυνώδης, ελαφρώς γλυκιά, με έντονη παρουσία καραμέλας και μπισκότου καθώς και βελούδινη επίγευση.

«Θεωρούμε πως η Άλη Red Ale θα εκπλήξει ευχάριστα τους μπυρόφιλους και μη, ενώ αποτελεί μία απολαυστική ανοιξιάτικη πρόταση. Διαθέσιμη σε γυάλινη φιάλη 330ml και με ετικέτα στην ίδια λογική με τις δύο σταθερές συνταγές, Άλη Weiss & Άλη I.P.A., θα είναι διαθέσιμη μόνο για λίγο καιρό μια και παράχθηκε μία και μοναδική επετειακή παρτίδα!».

Όσοι θέλουν να τη δοκιμάσουν, θα πρέπει να την αναζητήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το όλο concept εξάλλου της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης, και κατ’ επέκταση όλων των προϊόντων κάτω από το όνομα Άλη, είναι η λειτουργία μιας τοπικής ζυθοποιίας, όπως λειτουργούν οι μικροζυθοποιίες στο εξωτερικό. «Τα χαρακτηριστικά που μπορούμε να πούμε ότι μας διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες μικροζυθοποίες», καταλήγουν, «είναι κυρίως η ιδιαιτερότητα της μπύρας μας που είναι φρέσκια, η τοπικότητα του προϊόντος αλλά και η εξωστρέφεια που μας διακρίνει ως εταιρεία».

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης