Ακτίνα αισιοδοξίας με Beatles

Ακτίνα αισιοδοξίας με Beatles

Ο Νίκος Μαρκάκης μιλά για το μεγάλο αφιέρωμα της Τhe Beatles Live Tribute Band στα θρυλικά «σκαθάρια» αύριο, Παρασκευή, στο Κύτταρο

Ακτίνα αισιοδοξίας με Beatles
Το Κύτταρο φιλοξενεί αύριο, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, μία συναυλία που θα ενθουσιάσει τους θαυμαστές ενός από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα που έχουν περάσει από τη δυτική ποπ κουλτούρα. Η Τhe Beatles Live Tribute Band παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στα θρυλικά σκαθάρια! Σκοπός του αφιερώματος είναι να παρουσιαστεί ζωντανά στο ελληνικό κοινό η μουσική των Beatles βασισμένη στις αυθεντικές εκτελέσεις όπως ακριβώς ηχογραφήθηκαν από την ίδια την μπάντα (αλλά και τα μέλη της ξεχωριστά μετά τη διάλυση του συγκροτήματος), εμπλουτισμένη με οπτικοακουστικό υλικό.

Το συγκρότημα Τhe Beatles Live Tribute Band ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2002 με σκοπό να παρουσιάσει ένα χρόνο αργότερα ένα μουσικό αφιέρωμα στη δημοφιλέστερη μουσική μπάντα όλων των εποχών, το οποίο και παρουσίασε στο House of Art από τον Νοέμβριο του 2003 μέχρι και τον Μάιο του 2004. Ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις στη χώρα μας, με την μπάντα να εμφανίζεται ζωντανά και στο εξωτερικό: μετά από τέσσερις παραστάσεις στις ΗΠΑ, όπου εμφανίστηκε με το όνομα The Greek Beats, η μπάντα προσκλήθηκε στο θρυλικό Cavern Club του Liverpool, το μέρος στο οποίο είχαν ξεκινήσει τις ζωντανές τους εμφανίσεις οι ίδιοι οι Beatles το 1961-1962.

Κλείσιμο
Βίντεο από μία παλαιότερη εμφάνιση της μπάντας

Μετά από μία τετραετή απουσία από τα live (μεταξύ αρχών του 2010 και Δεκεμβρίου του 2013) λόγω της απουσίας μελών της στο εξωτερικό, η μπάντα έκανε ένα come-back τον Μάρτιο του 2014 στο Κύτταρο, όπου θα φιλοξενηθεί και αύριο. Μιλήσαμε για το επερχόμενο live με τον ιδρυτή και ντράμερ της Beatles Live Tribute Band, Νίκο Μαρκάκη
, ο οποίος ήταν μέλος της ροκ μπάντας των Vips (δεκαετία 1980), των Out of the Blue (δεκαετία 1990) και των Ammos (δεκαετία 2000). Ο Νίκος έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, από τον Χρήστο Δάντη και τη Μαντώ, μέχρι τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Πείτε μας λίγα λόγια για το live σας στο Κύτταρο.
Είναι συνολικά η τέταρτη ή η πέμπτη φορά που εμφανιζόμαστε στο Κύτταρο. Είναι για τους μουσικούς και για το μουσικόφιλο κοινό της χώρας μας ένας ιστορικός χώρος. Νιώθουμε πάντα πολύ όμορφα και συντονισμένα όταν η παράστασή μας γίνεται εδώ. Τώρα, για τη παράσταση και βιώνοντας τη δυσκολία των καιρών, θα θελήσουμε να δώσουμε μια ακτίδα αισιοδοξίας και φωτός στο κόσμο που θα βρεθεί στο Κύτταρο την Παρασκευή το βράδυ, ενάντια στο άχρωμο και χωρίς αισιοδοξία περιβάλλον που προσπαθούν να μας πείσουν να ενταχθούμε, αφού πρώτα από όλα για όλους εμάς στην Tribute η μουσική των Beatles είναι φως, ελπίδα και αισιοδοξία.

Πώς σας υποδέχεται το κοινό στις εμφανίσεις σας; Πόση απήχηση έχουν σήμερα οι Beatles στο νεανικό κοινό;
Γενικά το κοινό μας υποδέχεται με μεγάλο ενθουσιασμό και είναι έτοιμο να ρουφήξει την κάθε νότα ή μελωδία που εμείς μεταφέρουμε σε αυτούς. Ναι, έρχεται πολύς νέος σε ηλικία κόσμος. Θυμάμαι την περασμένη φορά στο Κύτταρο είχε κλείσει τον εξώστη ένα σχολείο. Σε κάθε γενιά η μουσική των Beatles, ανακαλύπτεται και αναγεννιέται.

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι οι Beatles επηρέασαν τη σύγχρονη μουσική;
Οι Beatles κυριολεκτικά έθεσαν τη βάση για τη σύγχρονη pop και rock μουσική. Αλλαξαν τα πάντα, από τις αρμονίες, τον ροκ ήχο και ρυθμό, ένωσαν την κλασική μουσική με την ποπ και αυτό άνοιξε τον δρόμο για την ένωση της πιο heavy rock με τη κλασική. Έφεραν ακόμα το ethnic στη δυτική μουσική, πρωτοπόρησαν σε τεχνικές studio με ανάποδους ήχους και loops, λάνσαραν το video clip ως προώθηση ενός καινούργιου single και πολλά άλλα. Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.

Στο live θα παίξετε τραγούδια και από τις προσωπικές δισκογραφίες των μελών της μπάντας. Σε ποιο από τα «σκαθάρια» έχετε μεγαλύτερη αδυναμία και γιατί;
Σε όλα, γιατί οι Beatles ήταν το σύνολο, ήταν η προσωποποίηση της μπάντας. Όταν πια δεν μπορούσε να υπάρχει πια αυτό, χώρισαν.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Τhe Beatles Live Tribute Band;
Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε εμφανίσεις σε διάφορα φεστιβάλ σε πόλεις της Ευρώπης και ίσως να επιστρέψουμε για εμφανίσεις στις ΗΠΑ.

Ποια είναι τα πέντε πιο αγαπημένα σας κομμάτια από τους Beatles;
1. In My Life

 
2. Hey Jude

 
3. For No One

 
4.The Long And Winding Road

 
5. And Your Bird Can Sing



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης