Τα δέκα ομορφότερα ποδήλατα του 2015

Τα δέκα ομορφότερα ποδήλατα του 2015

Η τελειότητα βρίσκεται πλέον στα πετάλια και όχι στις μηχανές

Τα δέκα ομορφότερα ποδήλατα του 2015
Σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου η νέα πρόκληση είναι το πώς θα καταφέρουν να γίνουν πιο φιλικές προς τα ποδήλατα ώστε κάποια στιγμή να αποδεσμευτούν από τα αυτοκίνητα. Στο Παρίσι, με ένα φιλόδοξο σχέδιο κόστους 150 εκατομμυρίων ευρώ, οι Αρχές θέλουν έως το 2020 να κάνουν την πόλη την παγκόσμια πρωτεύουσα του ποδηλάτου. Νέα σχέδια, μερικά από τα οποία στοιχίζουν ακόμα και όσο ένα αυτοκίνητο, δίνουν τη δυνατότητα στους λάτρεις του ποδηλάτου να επιλέξουν εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Αυτά είναι δέκα από τα καλύτερα.

Helix (Καναδάς)

Κλείσιμο


Κατασκευάζεται από μια startup επιχείρηση με έδρα το Τορόντο. Η πραγματική του ομορφιά ξεδιπλώνεται όταν αυτό… διπλώνεται σε μικρό μέγεθος, με λίγες γρήγορες κινήσεις. Η μεταφορά του γίνεται πανεύκολη, αφού είναι επίσης πολύ ελαφρύ, χάρη στον κενό σκελετό του και τη χειροποίητη κατασκευή από τιτάνιο. Η εταιρεία ευελπιστεί να αρχίσει την παραγωγή του αυτό το καλοκαίρι.

Canyon Speedmax WHR (Γερμανία)



Αφιερωμένο στους εραστές της αεροδυναμικής, το δίκυκλο made in Germany μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 53χλμ./ώρα. Τον περασμένο Μάιο ο βρετανός ποδηλάτης Alex Dowsett κατέρριψε με αυτό το πανέμορφο ποδήλατο το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας.

Το ξύλινο WooBi (Ιταλία)



Το ξύλο είναι η τελευταία τάση στον κόσμο του ποδηλάτου, με απλά μοντέλα των 90 δολαρίων ή με κομψοτεχνήματα των 70.000. Ο Ιταλός σχεδιαστής Matteo Zugnoni παρουσίασε το WooBi στην έκθεση Design Week του Μιλάνου. Η αλυσίδα του λειτουργεί χωρίς λιπαντικό, ενώ όταν μπει σε παραγωγή ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα επιλογής από διαφορετικά είδη ξύλου, καθώς και δέρματος για τη σέλα. Το πράσινο χρώμα του πρωτοτύπου τονίζει τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον.

Bamboo Bee (Σιγκαπούρη)



Το μπαμπού είναι ιδανικό υλικό γι’ αυτό το μοντέλο, ανθεκτικό αλλά και ελαφρύ ταυτόχρονα. Οι κατασκευαστές του έκαναν τέλεια δουλειά στις ενώσεις του σκελετού και το ποδήλατο αποστέλλεται σε κομμάτια ώστε να συναρμολογηθεί εύκολα από τον αγοραστή του.

Halfbike II (ΗΠΑ)



Το αρχικό, πρωτότυπο μοντέλο θεωρήθηκε ως μια πανέξυπνη λύση για την πόλη. Στο καινούργιο έχει εγκατασταθεί ένα πιο παραδοσιακό τιμόνι χωρίς να έχει χαθεί καμία από τις υπόλοιπες καινοτομίες του. Η μπροστινή του ρόδα διαθέτει κορνίζα από αλουμίνιο ενώ το τιμόνι διπλώνει, καθιστώντας το ποδήλατο εύκολο στη μεταφορά.

Ford MoDe:Pro (ΗΠΑ)



Η ιδέα είναι απλή: οδήγηση με το αυτοκίνητο μέχρι τα προάστια της πόλης και στη συνέχεια με αυτό το ποδήλατο που διπλώνεται για τη μετακίνηση στους κεντρικούς δρόμους. Είναι ιδανικό για τεχνικούς, εργαζόμενους στις μεταφορές και τις παραδόσεις προϊόντων. Επιπλέον, μια νέα τεχνολογία στο τιμόνι του καταγράφει τον προορισμό και ειδοποιεί τον αναβάτη μέσω δονήσεων στις χειρολαβές για τη σωστή κατεύθυνση!

Boxer Rocket (Μ. Βρετανία)



Το ποδήλατο αυτό που μοιάζει να επιστρέφει από το μέλλον είναι σχεδιασμένο ώστε να μεταφέρει και παιδιά -μέχρι τέσσερα συγκεκριμένα- που μπορούν να καθίσουν άνετα στην ειδικά διαμορφωμένη «καμπίνα» του. Ο αναβάτης, όταν κουραστεί υποβοηθείται και από ηλεκτροκίνηση, ενώ διαθέτει επίσης χώρο αποθήκευσης, φώτα κίνησης και δυνατότητα φόρτισης για το κινητό τηλέφωνο.

Velone Armadillo (Σουηδία)



Κατάλληλο για μεταφορές, με τέσσερις τροχούς, ηλεκτροκίνητο ή μη, έχει τον αναβάτη μπροστά και τον αποθηκευτικό χώρο στο πίσω μέρος του. Η εταιρεία delivery DHL Express στην Ολλανδία χρησιμοποιεί ήδη ένα για τις παραδόσεις της. Προς το παρόν βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά η σουηδική startup που το κατασκευάζει θα αρχίσει την παραγωγή του σε ένα χρόνο.

Velomobile (ΗΠΑ)



Η κολεκτίβα The Future People παρουσίασε αυτή την πρόταση στην έκθεση αυτοκινήτων του Ντιτρόιτ μονοπωλώντας την προσοχή του κοινού. Μπορεί το μοντέλο Zeppelin να θυμίζει την κατασκευή του 1930, οι δύο επιβάτες του να χρησιμοποιούν πεντάλ για την κίνηση και να διαθέτει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, αλλά σχεδόν όλοι επικεντρώνονται στην εντυπωσιακή του εμφάνιση.

SPA Bicicletto (Ιταλία)



Η ιταλική Societa Piemontese Automobili, με ιστορία από το 1906, εμπνεύστηκε τη σιλουέτα του από τις παλιές μοτοσυκλέτες. Η τεχνολογία όμως του ποδηλάτου (και υβριδικού ηλεκτροκίνητου) είναι εντελώς νέα, ενώ ο σκελετός από ανθρακονήματα διατηρεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του σκελετού και η γέφυρα που θυμίζει ντεπόζιτο βενζίνης είναι αποθηκευτικός χώρος με ενδείξεις LED για την ταχύτητα και την μπαταρία. Ηλεκτροκίνητο, αναπτύσσει ταχύτητα έως 45χλμ/ώρα με αυτονομία 30 μιλίων, ή 75 μίλια υποβοηθούμενο για έξτρα ενέργεια από τα πεντάλ. Η μπαταρία φορτίζεται σε πέντε ώρες από τις κοινές πρίζες του σπιτιού. Στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2015 και του χρόνου στον υπόλοιπο κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης