«Λιμάνια Ξένα» όπως της... Γουαδελούπης

«Λιμάνια Ξένα» όπως της... Γουαδελούπης

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

«Λιμάνια Ξένα» όπως της... Γουαδελούπης
Το Citylifε βλέπει το «Τζόρνταν», απολαμβάνει κοκτέιλ στο Root Artspace, ακούει Nίκο Πορτοκάλογλου, ψωνίζει από τη Γουαδελούπη και παρακολουθεί την παράσταση “Mojo”.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!

Νίκος Πορτοκάλογλου

Τα «Λιμάνια Ξένα» μεταφέρουν τις μελωδίες τους στον Νέο Κόσμο για όλες τις Παρασκευές του Μαρτίου. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι «Φτερωτές Κιθάρες» του θα γεμίσουν ηλεκτρισμό το club του Σταυρού του Νότου και το κοινό θα τους δείξει απλόχερα την αγάπη του για ακόμα μια φορά. Ο τελευταίος δίσκος του τραγουδοποιού «Λιμάνια Ξένα» είναι μια συλλογή με αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε νέες σημερινές, τολμηρές εκδοχές. Φυσικά από τα live δε θα λείψουν τραγούδια από τότε που η Φατμέ έπαιρνε τα ρίσκα της με άσωτους υιούς, τραγούδια για λόγους σοβαρούς και άλλα για τούνελ που βγάζουν σε άλλα τούνελ και στροφές, τραγούδια που έπαιξαν με τον διάβολο και τραγούδια για καράβια που κάηκαν και για φωτιές που δεν λένε να σβήσουν.

Tips
Μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου θα εμφανιστούν οι: Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Χάρης Μιχαηλίδης, Αλέκος Βουλγαράκης, Μανώλης Γιαννίκιος, Άκης Πασχαλάκης.


Γουαδελούπη

Μια ενδυματολόγος αποφάσισε πριν περίπου έναν χρόνο να ανοίξει τη δική της «Γουαδελούπη» στο κέντρο της Αθήνας. Ακριβώς κάτω από την Αθηνάς, η Αγγελική βρήκε τον τέλειο χώρο για να στεγάσει το όνειρο της για όμορφα ρούχα -κυρίως vintage αλλά και σύγχρονα- σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με έμφαση στις δεκαετίες του '60 και του '70 κυρίως second hand αλλά διαλεγμένα προσεκτικά από την Αγγελική που έχει γίνει το αγαπημένο πρόσωπο της περιοχής. Η ίδια αποφάσισε να ανοίξει το μαγαζί όταν ζούσε για μικρό χρονικό διάστημα στην Ολλανδία, την πρωτεύουσα του vintage όπως παραδέχεται. Και πολύ καλά έκανε!

Tips
Το πιο ακριβό κομμάτι του καταστήματος κοστίζει 35 ευρώ.


Mojo

Το “Mojo” του Τζεζ Μπάτεργουρθ επέλεξε το Θέατρο Πόρτα ως το τρίτο έργο που κλείνει τον κύκλο των φετινών βραδινών παραστάσεών του με υπότιτλο «Κακά αγόρια σε έργα με περίεργα ονόματα». Μια ξέφρενη μαύρη κωμωδία με πυρετώδεις ρυθμούς και παραβολικές αναγωγές πάνω σε θέματα εξουσίας, ελέγχου και προδοσίας. Σαν ένα ξαναδιάβασμα πολιτικών και ψυχολογικών μοτίβων του Σαίξπηρ και του Πίντερ από τον Κουέντιν Ταραντίνο. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί το Mojo, ένα έργο στα όρια του ροκ θρίλερ, ένα έργο οξύ, βίαιο αλλά και με τόσο χιούμορ και σαρκασμό που ταράσσεσαι παράλληλα από γέλια και από φόβο.

Tips
Ερμηνεύουν Ηλίας Μουλάς, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αλέξης Φουσέκης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου


Root Artspace

To σημείο που άνοιξε σήμερα το Root Artspace το γνωρίζεις καλά. Η αυλή του θρυλικού Στάβλου έχει μεταμορφωθεί εδώ και λίγο καιρό σε ένα νέο πολυεπίπεδο στέκι με κοκτέιλ, φαγητό, καλλιτεχνικά δρώμενα και φυσικά ευκαιρίες για χαλάρωση. Και όλα αυτά στην καρδιά της Αθήνας, στο υπέροχo Θησείο. Στο Root Artspace μπορείς να πιεις το κρασί σου ενώ χαζεύεις πίνακες γνωστών καλλιτεχνών, ή να παρακολουθήσεις φεστιβάλ ταινιών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και μετά να περάσεις μια βόλτα από το κελάρι με τα κρασιά καθώς ακούς υπέροχη jazz μουσική. Και αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό το “P” δίπλα σε κάποια πιάτα, σημαίνει paleo και αναφέρεται στην paleolithic diet, παλαιοληθική διατροφή δηλαδή, που βασίζεται σε ακατέργαστες πρώτες ύλες.

Tips
Το Root Artspace βρίσκεται Ηρακλειδών 10 στο Θησείο.


Τζόρνταν

H Μαρίνα Ασλάνογλου επιστρέφει στο θέατρο Άνεσις με τον «Τζόρνταν», των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Η αληθινή ιστορία της παράστασης συνεχίζει να γοητεύει το κοινό που συγκλονίζεται με την παιδοκτόνο και αποτυχημένη αυτόχειρα, Σίρλεϊ Τζόουνς. Η Τζόουνς αποκάλυψε την ιστορία της στη συγγραφέα Άννα Ρέυνολντς, όταν οι δυό τους ήταν συγκρατούμενες. Το γεγονός της δολοφονίας ενός βρέφους από τη μητέρα του, που συντάραξε -ως αστυνομικό, δικαστικό και κοινωνιολογικό ρεπορτάζ- την κοινή γνώμη της Μ. Βρετανίας, κατά τη δεκαετία του ’80, μετουσιώθηκε σ’ έναν σπαρακτικό θεατρικό μονόλογο που γρήγορα εντάχθηκε στα «έργα -στοιχήματα» για τις γυναίκες ηθοποιούς όλου του κόσμου.

Tips
Η παράσταση πήρε παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης