Τα τέσσερα κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά

Τα τέσσερα κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά

Αν σου αρέσει το ρούμι και οι μίξεις του, τότε έχεις έναν πολύ καλό λόγο να επισκεφθείς το Baba Au Rum

Τα τέσσερα κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά
Αριθμεί 6 χρόνια ζωής, έχοντας γίνει talk of the town από τον πρώτο, είναι το καλύτερο bar στην Αθήνα και από τα κορυφαία στον κόσμο και είναι το καταλληλότερο στέκι για όποιον λατρεύει το ρούμι και τα κοκτέιλ. Ο λόγος για το Baba Au Rum, το οποίο βρίσκεται στην οδό Κλειτίου 6, στην πλατεία Καρύτση. Το επισκεφθήκαμε και ύστερα από την εμπειρία μας εκεί καταλήξαμε στο μοναδικό λογικό συμπέρασμα: κακώς που αργήσαμε τόσο!

Μικρός χώρος που αποπνέει ζεστασιά και διακόσμηση που συνδυάζει τα '60s με τα έντονα χρώματα και τα παλιά αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο, ενώ οι μουσικές επιλογές κινούνται στα late '20s και early '30s. Το καλύτερο κομμάτι όμως δεν αφορά τόσο την αισθητική, αλλά (όπως είπαμε) στις γεύσεις.

Κλείσιμο


Το μαγαζί, διαθέτει ίσως την πληρέστερη κάβα σε ρούμι στην Ελλάδα καθώς υπάρχουν περίπου 60(!) διαφορετικές μάρκες (από τις οποίες μόλις 10 μπορεί να βρει κανείς στη χώρα μας), σπιτικά σιρόπια και bitters. Όλα αυτά μαζί συνδυάζονται από τον Θανάση Προυναρού και την ομάδα του ώστε να δημιουργούνται πρωτότυπα και ευφάνταστα κοκτέιλ, ντακίρι και tiki.

Για να διευκολυνθεί ο πελάτης στις επιλογές του, του δίνεται ένα βιβλιαράκι το οποίο περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα "4 κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου" ή τον βοηθά να δημιουργήσει το δικό του κοκτέιλ, έχοντας ως γνώμονα το απόσταγμα, το σιρόπι, το bitter και το βαθμό οξύτητας που επιθυμεί.  Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι "εναλλακτικές" εκδοχές ποτών που φτιάχνονται, όπως π.χ. το Bloody Mary, στο οποίο χρησιμοποιούνται τέσσερα διαφορετικά είδη βότκας, το καθένα αρωματισμένο με άλλο μυρωδικό. Στα συν και η κουζίνα του Baba Au Rum, η οποία -εκτός από τις Κυριακές και τις Δευτέρες- προσφέρει λαχταριστές γεύσεις, με το μενού να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων tapas, πίτες και μπουρίτος.



Σημαντικότερη στιγμή του Baba Au Rum και η οποία επιβεβαιώνει την ποιότητα αλλά και τους χαρακτηρισμούς του εξαιρετικού που του αποδίδονται, είναι η ανάδειξή του στη λίστα των 50 κορυφαίων bar παγκοσμίως, στη London Cocktail Week to 2013!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης