Κάτω στον Πειραιά

Κάτω στον Πειραιά

Γιατί να δεις την παράσταση «Παράνομα φιλιά - Κόκκινα Φανάρια» που κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κάτω στον Πειραιά
Στον Πειραιά της δεκαετίας του ‘50 μας μεταφέρει η παράσταση «Παράνομα φιλιά - Κόκκινα Φανάρια», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη
, που κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Κλείσιμο
. Το λιμάνι και οι γειτονιές, τα μπάνια στην ακτή Δηλαβέρη, τα ρεμπέτικα και οι εργάτες, οι πόρνες και ο Ολυμπιακός, όλες εικόνες βγαλμένες από την Τρούμπα, ένα στέκι που προσπαθεί να ξαναγεννηθεί ακόμα και σήμερα. 



Ο Νίκος Μαστοράκης για τις ανάγκες του έργου, ανέτρεξε σε πηγές, μελέτησε κείμενα, αναζήτησε λογοτεχνικά κείμενα Πειραιωτών συγγραφέων, μάζεψε φωτογραφίες και διάλεξε τραγούδια που μπορούν να μεταφέρουν το θεατή του σήμερα στην πραγματικότητα του χθες. Και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Η Τρούμπα άφησε τη δική της τεράστια ιστορία στο «λιμάνι» και, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η παράσταση είναι ένας φόρος τιμής στον Πειραιά εκείνης της εποχή. Ένα έργο αφιερωμένο στους άγνωστους πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που τριγυρνάνε από το λιμάνι έως την Πειραϊκή, και από τα σκοτεινά σοκάκια του Προφήτη Ηλία ως την οδό Νοταρά, εκεί όπου τα κορίτσια περίμεναν καθημερινά ν’ ακούσουν το σφύριγμα του πρώτου πλοίου.



Στην παράσταση παίζουν: Διαμαντής Καραναστάσης, Κώστας Κοράκης, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Μαρσέλα Λένα, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκη Σερέτη, Αιμίλιος Χειλάκης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης