Movember: μουστάκι για καλό σκοπό

Movember: μουστάκι για καλό σκοπό

Don Barber και Cinco ένωσαν τις δυνάμεις τους

Movember: μουστάκι για καλό σκοπό
Τι στα αλήθεια συμβαίνει όταν συναντιούνται οι λεπίδες των ξυραφιών με τα κοκτέιλ των bartenders; Ενδεχομένως ο συνδυασμός αλκοόλ με ξυράφι να προκαλεί λίγο πόνο αλλά, όχι, δεν εννοούμε αυτό. 

Την Κυριακή λοιπόν, στην οδό Σκουφά το Cinco
Κλείσιμο
φιλοξένησε το κουρείο Don Barber
and Groom, το οποίο ξύρισε δωρεάν όλους τους πελάτες. Παράλληλα, για κάθε ποτό που έπιναν όσοι βρίσκονταν στο μαγαζί, ένα ευρώ πήγαινε στην ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Movember που δίνει τον αγώνα κατά του καρκίνου του προστάτη. Σκοπός του event ήταν η διάδοση του παγκόσμιου μηνύματος Movember
και η ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα ανδρικής υγείας.

Η παγκόσμια καμπάνια ενημέρωσης του κινήματος Movember έλαβε χώρα και στην Ελλάδα με τη συνέργεια ενός κλασσικού –πλέον- μαγαζιού με το όνομα Cinco και ενός εξαιρετικού σε στιλ κουρείου, του Don Barber and Groom. Και η προσέλευση στη μπάρα του Cinco ήταν μαζική. Οι πιο τολμηροί τήρησαν αυστηρά το νόημα του Movember και άφησαν μουστάκι, ενώ άλλοι αφέθηκαν στα επιδέξια χέρια των «μπαρμπέρηδων» για μια περιποίηση. 

Η παγκόσμια αυτή καμπάνια ενημέρωσης πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο και παίρνει το όνομά της από τον συνδυασμό των λέξεων «μουστάκι» / moustache και Νοέμβριος / November. 

Ξεκίνησε πρώτη φορά το 2003 από την Αυστραλία με σκοπό να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη και των όρχεων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης