DTM Ολλανδία: Νίκη της Audi - δείτε τον εντυπωσιακό αγώνα

DTM Ολλανδία: Νίκη της Audi - δείτε τον εντυπωσιακό αγώνα

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που είχε τέσσερα αυτοκίνητα ασφαλείας, ο Mattias Ekstrom χάρισε στην Audi την πρώτη της νίκη για το 2014...

DTM Ολλανδία: Νίκη της Audi - δείτε τον εντυπωσιακό αγώνα
Ωστόσο, τίποτα στην αρχή δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη καθώς ο Σουηδός εκκίνησε όγδοος και στους πρώτους γύρους έχανε θέσεις καθώς είχε τη στάνταρ γόμα ελαστικών. Οι αντίπαλοί του με την μαλακή περνούσαν ενώ τη μαλακή είχαν και οι πρωτοπόροι που έδιναν τη δική τους μάχη.

Ο Marco Wittmann πέρασε τον κάτοχο της pole, Mike Rockenfeller στην πρώτη στροφή και διατηρούσε τον έλεγχο επί 16 γύρους, ενώ είχε μεσολαβήσει η πρώτη είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας όταν στον τέταρτο γύρο ο Andrien Tambay έστειλε το RS5 εκτός πίστας. Ο πρώην πια πρωταθλητής πέρασε τον διάδοχό του που έχοντας πίεση και από τον Nico Muller, μπήκε στα pit για αλλαγή ελαστικών στον 17ο γύρο.

Κλείσιμο
Δείτε τον αγώνα όπως μεταδόθηκε LIVE και αποκλειστικά από το NewsAuto, πατώντας εδώ.
 


Επιλογή που αποδείχθηκε καθοριστική καθώς στο επόμενο πέρασμα, ο Daniel Juncadella χτύπησε με τη Mercedes του τη BMW του Augusto Farfus, στέλνοντάς τον στις μπαριέρες, προκαλώντας τη νέα είσοδο του safety car. Ουσιαστικά αυτό κατέστρεψε τον αγώνα των δύο οδηγών της Audi καθώς το προβάδισμά τους χάθηκε και χρωστούσαν και pit stop. Μάλιστα στον 25ο γύρο, ο Muller δέχθηκε χτύπημα από τη Mercedes του Christian Vietoris, πήγε κι αυτός στις μπαριέρες και το αυτοκίνητο ασφαλείας εμφανίστηκε ξανά!

Έτσι ο Rockenfeller βρέθηκε να οδηγεί μεν την κούρσα αλλά όντας ουσιαστικά εκτός μάχης, έπαιξε αποτελεσματικά το ρόλο του ομαδικού παίκτη, καθυστερώντας τον Wittmann και τον Martin Tomczyk καθώς οι δύο οδηγοί της BMW προσπαθούσαν να βρεθούν στις πρώτες θέσεις. Στο τρενάκι που δημιουργήθηκε πίσω από τον Rockenfeller, ένα βαγόνι είχε ξέφρενο ρυθμό και αναφερόμαστε στο RS5 του Ekstrom. Ο έμπειρος Σουηδός ξεφορτώθηκε τη στάνταρ γόμα ελαστικών στον 24 γύρο και στη συνέχεια με τη μαλακή έπαιξε φουλ επίθεση. Περνώντας τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλο, βρέθηκε σύντομα σε απόσταση βολής από την κορυφή και με ένα απαιτητικό προσπέρασμα από την εσωτερική στη στροφή 10, πέρασε τον Wittmann και πήρε τα ηνία.

Το τελευταίο αυτοκίνητο ασφαλείας δεν επηρέασε αρνητικά την προσπάθειά του και ο 36χρονος είδε πρώτος την καρό σημαία στην Ολλανδία! Μάλιστα, πανηγύρισε δεόντως, με πολύ καμένο λάστιχο, μιας και ήταν η πρώτη του νίκη εδώ και τρία χρόνια - η προηγούμενη στη Βαλένθια το 2011. Η δεύτερη θέση του Wittmann εξασφάλισε στη BMW Team RMG τον τίτλο στο πρωτάθλημα των ομάδων ενώ σε συνδυασμό με την τρίτη του Martin Tomczk, η βαυαρική εταιρεία διατήρησε το προβάδισμά της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η BMW έχει 361 βαθμούς, έναντι 340 της Audi, με έναν αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Δείτε τον αγώνα όπως μεταδόθηκε LIVE και αποκλειστικά από το NewsAuto, πατώντας εδώ.


Αναλυτικά η κατάταξη:

Οδηγός Ομάδα Διαφορά
1 Mattias Ekstrom Abt Audi 1h16m35.761s
2 Marco Wittmann RMG BMW 7.414s
3 Martin Tomczyk Schnitzer BMW 11.144s
4 Edoardo Mortara Abt Audi 12.234s
5 Christian Vietoris HWA Mercedes 12.730s
6 Maxime Martin RMG BMW 14.260s
7 Pascal Wehrlein HWA Mercedes 15.128s
8 Daniel Juncadella Mucke Mercedes 15.729s
9 Robert Wickens HWA Mercedes 16.182s
10 Timo Scheider Phoenix Audi 16.792s
11 Joey Hand RBM BMW 20.736s
12 Vitaly Petrov Mucke Mercedes 21.518s
13 Timo Glock MTEK BMW 23.799s
14 Antonio Felix da Costa MTEK BMW 24.233s
15 Jamie Green Rosberg Audi 25.008s
16 Mike Rockenfeller Phoenix Audi 36.746s
17 Bruno Spengler Schnitzer BMW 45.591s
18 Miguel Molina Abt Audi + 1 γύρο
19 Gary Paffett HWA Mercedes + 9 γύρους
- Nico Muller Rosberg Audi Εγκατέλειψε
- Augusto Farfus Jr. RBM BMW Εγκατέλειψε
- Paul Di Resta HWA Mercedes Εγκατέλειψε
- Adrien Tambay Abt Audi Εγκατέλειψε
Τελευταίος αγώνας, στις 19 Οκτωβρίου, από την πίστα του Χόκενχαϊμ. LIVE και αποκλειστικά από το www.NewsAuto.gr!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης