Καστοριά: Χειροπέδες σε 50χρονο «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων - Ζητούσαν έως €90.000 από ηλικιωμένους

Καστοριά: Χειροπέδες σε 50χρονο «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων - Ζητούσαν έως €90.000 από ηλικιωμένους

Ο 50χρονος συνελήφθη τη στιγμή που λάμβανε από συνεργό του τηλεφωνικές οδηγίες για να παραλάβει χρήματα και χρυσαφικά από θύμα της σπείρας

peripoliko_2
Στην αυτόφωρη σύλληψη ενός 50χρονου άνδρα προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, στο πλαίσιο εξιχνίασης απόπειρας τηλεφωνικής απάτης σε βάρος τριών ανυποψίαστων ηλικιωμένων πολιτών.

Ο συλληφθείς είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε απόπειρα και της εγκληματικής ομάδας.

Οι δράστες τηλεφώνησαν σε τρεις ανυποψίαστους πολίτες στην πόλη της Καστοριάς και με το πρόσχημα ότι δήθεν συγγενικό τους πρόσωπο έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά ύψους 70.000 έως 90.000 ευρώ καθώς και τιμαλφή.

Οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι την απόπειρα απάτης ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές και άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη ο 50χρονος, την στιγμή που λάμβανε από συνεργό του τηλεφωνικές οδηγίες σε ανοικτή ακρόαση εντός του σταθμευμένου οχήματος του, προκειμένου να του υποδείξει σημεία παραλαβής χρημάτων- τιμαλφών από πολίτες που έχουν εξαπατηθεί.

Κλείσιμο
Από τις αρχές εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κατά της αδερφής του Βάσως τα ασφαλιστικά μέτρα του Μαζωνάκη για την περιουσία του

Γιατί είναι τόσο viral τα βίντεο από τη Βόρεια Θάλασσα με τα πλοία που χτυπούν στα κύματα

Βρήκαν πάνω από 200 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά - Τέσσερις συλλήψεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης