Έκθεση Versace στη Μύκονο: Γυμνοί billionaires και άντρες με γόβες-στιλέτο!

Έκθεση Versace στη Μύκονο: Γυμνοί billionaires και άντρες με γόβες-στιλέτο!

Η Μύκονος βάζει την έμπνευση και ο κόσμος της το κέφι, γι’ αυτό και η έκθεση των vintage κομματιών Versace που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Cavo Tagoo» μετaτράπηκε σε ένα ευφάνταστο catwalk, το οποίο θα ζήλευε ακόμη και ο ίδιος ο Τζιάνι Βερσάτσε αν ζούσε...

Έκθεση Versace στη Μύκονο: Γυμνοί billionaires και άντρες με γόβες-στιλέτο!
Tο νησί που δεν γνωρίζει όρια, περιορισμούς και πρωτόκολλα, έχει βαλθεί να μας τρελάνει με τα όσα ακραία συμβαίνουν εκεί φέτος. Μετά τα εξάλιτρα μπουκάλια Μοët που ανοίγονται σωρηδόν από το θρυλικό «Nammos» μέχρι το απόμερο μπαρ «Tropicana», ήρθε η σειρά της μόδας, η οποία αφύπνισε τα διαφόρων εθνικοτήτων fashion victims του νησιού. Μια πρόσκληση που στάλθηκε πριν από περίπου έναν μήνα σε Ελληνες αλλά και διεθνείς VIPs ξεσήκωνε τους λάτρεις της μόδας για μια έκθεση που παρέπεμπε σε πολυδιαφημισμένα auctions γνωστών οίκων όπως οι Christie’s και Sotheby’s. Τριάντα τρία κομμάτια υψηλής ραπτικής, ασύλληπτης αξίας και κυρίως αισθητικής, σχεδιασμένα από τον ίδιο τον Τζιάνι Βερσάτσε, πήραν θέση στο λόμπι του πεντάστερου ξενοδοχείου «Cavo Tagoo», την περασμένη Κυριακή, προκαλώντας μια ασυνήθιστη κοσμική σύναξη. Την έμπνευση είχε η Ερη Κάκκαβα, η γυναίκα που έφερε πρώτη τους μεγάλους οίκους μόδας στην Ελλάδα, μυώντας σταρ και jet setters της εποχής όπως τη Μαριάννα Λάτση, τη Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Νίκο Κούρκουλο, τη Μαρινέλλα και πολλούς ακόμα στο dress code μύθων όπως του φίλου της Βερσάτσε. Τοπ δουλεμένα με πολύτιμες πέτρες, κοστούμια τα οποία κοσμούν μέδουσες και μαίανδροι, ολομέταξα παντελόνια, συλλεκτικά vintage μαντίλια, διακριτικές βραδινές τσάντες, εκκεντρικά κοσμήματα και χειροποίητα παπούτσια μάς ταξίδεψαν στην εποχή της υπερβολής, όπου ο οίκος Versace καθόριζε τις τάσεις της διεθνούς μόδας, αναγκάζοντας τους Γάλλους να τρώνε μουδιασμένοι τη σκόνη του. Ο Τζιάνι έσπασε το γαλλικό κατεστημένο στον χώρο της μόδας, εκτοξεύοντας τη φήμη του στα ουράνια: «Ξεκίνησα από έναν δρόμο στο Μιλάνο και κατέκτησα την αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι οι Ιταλοί είναι απλώς καλοί μακαρονάδες;» αναρωτιόταν ειρωνικά κάθε φορά που τον πλησίαζε κάποιος Γάλλος δημοσιογράφος για να του πάρει συνέντευξη, με σοβινιστικό ύφος που περίσσευε. Ο Βερσάτσε δεν ήταν απλώς ένας εμπνευσμένος σχεδιαστής μόδας που έχτισε τον μύθο του. Ηταν ο άνθρωπος που σηματοδότησε με το στυλ του μια ολόκληρη εποχή. 

Κλείσιμο

Βραχόλια Versace και εκκεντρικότητες
Η είσοδος στo μυκονιάτικο «Cavo Tagoo» προϋπόθετε ειδικό password που είχε αποσταλεί στους εγχώριους σελέμπριτι αλλά και στους διεθνείς jet setters μαζί με την πρόσκληση: ένα μαντίλι για το χέρι το οποίο κοσμούσε ένα μεταλλικό κουμπί, όμοιο με εκείνα που στόλιζαν κάποτε τα ρούχα του Ιταλού σχεδιαστή. Αυτό αρκούσε για την είσοδο τη στιγμή που περίσσευε η φαντασία, η όρεξη για εκκεντρικότητες (Versace είναι αυτός!) και φυσικά το κέφι. Οι γνωστοί επιχειρηματίες Γιάννης και Βάνα Δελούδη κατέφτασαν από τους πρώτους, όπως βέβαια και η Αλίκη Λιβανού μαζί με την παρέα της. Ποτήρια με παγωμένη σαμπάνια δρόσιζαν τους ουρανίσκους, ενώ γκαρσόνια περιφέρονταν ανάμεσα στους υψηλούς καλεσμένους προσφέροντάς τους σούσι διά χειρός του Ιάπωνα σεφ που επιμελείται το υψηλής γαστρονομίας εστιατόριο «Kiku», το οποίο φιλοξενείται εδώ και δύο χρόνια στο εν λόγω ξενοδοχείο. Το κέφι άναψε όταν έφτασε στον χώρο για να θαυμάσει τις vintage δημιουργίες του ιταλικού οίκου ο γνωστός Μιλανέζος αρχιτέκτονας και interior designer Λούκα Ροσίρε, συνοδευόμενος από την αδελφή του και το αγαπημένο του κανίς, το οποίο κουβαλούσε μέσα σε μια βινύλ τσάντα ώμου. Οι φωτογράφοι έσπευσαν να απαθανατίσουν την πρωτότυπη εμφάνισή του μένοντας άφωνοι όταν διαπίστωσαν ότι τα νύχια του ήταν περασμένα με μπλε βερνίκι, ενώ το ίδιο εκκεντρικός ήταν και στην επιλογή των παπουτσιών του: αντί για τα κλασικά ανδρικά μοκασίνια που προτιμούν αυτή την εποχή όλοι οι Ιταλοί, εκείνος «στηριζόταν» σ’ ένα ζευγάρι μαύρα peep toe, 21 πόντων! Και δεν ήταν ο μόνος. Ο Αμερικανός χορευτής Γιουτζίν Ρόουντς, ο οποίος διαπρέπει χορεύοντας σε μεγάλες παραστάσεις ανά τον κόσμο, συνδύαζε το άκρως ανδρικό κατακόκκινο παπιγιόν με ένα ζευγάρι γυναικεία πέδιλα, φουλ στα κρύσταλλα Swarovski: «Θαυμάστε με!» φώναξε κάποια στιγμή περιχαρής και συνέχισε: «Το πόδι μου είναι ασήκωτο αλλά και πολύτιμο». Δεν δίστασε μάλιστα να σχολιάσει ότι είναι νούμερο 43, ειδική παραγγελία, και ότι η αξία του είναι αμύθητη, υπερβαίνοντας ακόμη και τις χρυσοποίκιλτες εμπνεύσεις του σταρ των υποδημάτων Tζουζέπε Ζανότι.



Η μόδα που θέλει τα αρσενικά να περπατούν τη Μύκονο πάνω σε δωδεκάποντα δεν είναι η μόνη ενδυματολογική τρέλα που λάνσαρε η έκθεση Versace στο Νησί των Ανέμων. Ο Ομάρ Ασαφίγια, νεαρός billionaire η οικογένεια του οποίου διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες με ρούχα στην Αραβική Χερσόνησο, παρακολουθώντας τις ακραίες εμφανισιακές συμπεριφορές κάποιων, είπε να κάνει τη διαφορά μπαίνοντας στον χώρο όχι με γόβα στιλέτο, αλλά με κατεβασμένα παντελόνια!... Τα φλας άστραφταν και οι καλεσμένοι δεν πίστευαν στα μάτια τους.


Ακόμη και ο Μάνος Γερακίνης, Ελληνας ο οποίος έχει ασκηθεί στην τρέλα που πουλάνε πολλές φορές οι πλούσιοι, δουλεύοντας χρόνια ολόκληρα στο τμήμα VIPs αγορών του λονδρέζικου καταστήματος «Harrods», έδειχνε να μην πιστεύει στα μάτια του. Την ίδια στιγμή, ο Λούκα Ροσίρε έβγαλε από τις κούκλες ένα ζευγάρι σκουλαρίκια Versace για να τα δοκιμάσει, ενώ ο Ομάρ προχώρησε σε deal αγοράζοντας ένα από τα ανδρικά κομμάτια με χρωματιστές πεταλούδες της εκκεντρικής vintage συλλογής. Οι drag queens του περίφημου ξενοδοχείου «Elysium» που επισκέφτηκαν την έκθεση μετέτρεψαν τον χώρο γύρω από την πισίνα σε club - η ντισκομπάλα έλειπε μόνο. To κέφι ήταν τόσο που ξεσήκωσε τους πάντες, ενώ αργά το βράδυ ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τη Νέλλη Δόξα να σηκώνεται όρθια με τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας προκειμένου να απαθανατίσει τις χορευτικές φιγούρες των drag queens, οι οποίες τα έδιναν όλα στην αυτοσχέδια πίστα.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης