Ψώρα: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα

Ψώρα: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα

Η νόσος έχει παγκόσμια εξάπλωση και προσβάλλει ανθρώπους όλων των φυλών και κοινωνικών ομάδων - Μπορεί να μεταδοθεί εύκολα σε συνθήκες συνωστισμού, όπου υπάρχει στενή επαφή

190606141212_skin_melanoma
Ανησυχία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη καθώς κρούσματα ψώρας εμφανίστηκαν σε σχολικό συγκρότημα με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μείνουν κλειστά από χθες Τετάρτη το 5ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, καθώς και το 1ο και το 5ο νηπιαγωγείο. Το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, βρίσκεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με τα υπόλοιπα τέσσερα, ωστόσο θα μείνει κλειστό μόνο αύριο, Παρασκευή.

Η ψώρα είναι παρασίτωση του δέρματος που προκαλείται από το άκαρι (εκτοπαράσιτο) της ψώρας (Sarcoptes scabiei var. hominis). Τα μικροσκοπικά ακάρεα διανοίγουν σήραγγες στην επιδερμίδα, όπου ζουν και εναποθέτουν τα αυγά τους.

Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι ο έντονος και επίμονος κνησμός (φαγούρα), ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Οι δερματικές βλάβες είναι συνήθως ερυθηματώδεις βλατίδες. Η νόσος έχει παγκόσμια εξάπλωση και προσβάλλει ανθρώπους όλων των φυλών και κοινωνικών ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης