Πρωτοποριακές εξελίξεις στη χειρουργική του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης

Πρωτοποριακές εξελίξεις στη χειρουργική του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης

Σήμερα, με την υποστήριξη της νευροπλοήγησης μπορούν να πραγματοποιηθούν ιδιαίτερα λεπτές κρανιοεγκεφαλικές επεμβάσεις για παλαιότερα ανεγχείρητες καταστάσεις, όπως η αφαίρεση κάποιων όγκων εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, καθώς και ευαίσθητες επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης

brain_new
Όπως όλες οι ειδικότητες της χειρουργικής, η νευροχειρουργική προχωρά βήμα βήμα. Ωστόσο ένα από τα τελευταία βήματά της αποτελεί κάτι περισσότερο, αποτελεί τομή, με την έννοια ότι βάσει αυτού ή νευροχειρουργική μπορεί να καταταγεί σε νευροχειρουργική «πριν» και νευροχειρουργική «μετά».

Η νευροχειρουργική μετά

Ως εκ του αντικειμένου της, η νευροχειρουργική αναζητά συνεχώς νέες τεχνολογίες και είναι πρωτοπόρος στην προώθησή τους, προσαρμόζοντας συσκευές και αναπτύσσοντας επιτυχώς νέες τεχνικές με στόχο να αυξηθούν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο και στη σπονδυλική στήλη. Μεταξύ αυτών των εφαρμογών περίοπτη θέση καταλαμβάνουν δικαιωματικά η ρομποτική χειρουργική και τα υπολογιστικά συστήματα πλοήγησης (Image Guided in Brain and Spine Surgery).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης