Τέσσερις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που ανακουφίζουν τον πόνο σε πλάτη, μέση και γόνατο

Τέσσερις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που ανακουφίζουν τον πόνο σε πλάτη, μέση και γόνατο

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα των ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων στην αντιμετώπιση του πόνου της σπονδυλικής στήλης και του γόνατος επισημαίνει ο κ. Γεώργιος Πετσίνης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αρθροσκόπος και Διευθυντής του Κέντρου Μυοσκελετικών Κακώσεων και Υγείας της Αθλούμενης Γυναίκας ΜΗΤΕΡΑ

2288089461_spine_spondyliki_stili

Ο πόνος στη σπονδυλική στήλη και το γόνατο αποτελεί ένα από τα πιο επίπονα προβλήματα, που ταλαιπωρούν τη σύγχρονη γυναίκα. Τα τελευταία χρόνια, και εφόσον αποτύχουν οι συντηρητικές μέθοδοι θεραπείας (φάρμακα, φυσικοθεραπείες κλπ.), η τάση της σύγχρονης χειρουργικής αντιμετώπισης είναι οι πιο minimal και αναίμακτες χειρουργικές τεχνικές, οι περισσότερες εκ των οποίων απαιτούν νοσηλεία μισής ή μίας ημέρας.

Στη σπονδυλική στήλη, δύο από τα συχνότερα προβλήματα είναι η δισκοκήλη (δισκοπάθεια) και τα κατάγματα στις μεγαλύτερες ηλικίες (περισσότερο στις γυναίκες), λόγω οστεοπόρωσης. Οι πιο σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης είναι η δισκοπλαστική με Discogel για την δισκοκήλη, ενώ για τα κατάγματα, η κυφοπλαστική με μπαλόνι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης