Πλήρες γάλα ή με λίγα λιπαρά: Ποιο προστατεύει από την παχυσαρκία;

Πλήρες γάλα ή με λίγα λιπαρά: Ποιο προστατεύει από την παχυσαρκία;

Μεγάλη ανασκόπηση που έγινε στον Καναδά δείχνει ότι όσα παιδιά πίνουν πλήρες αγελαδινό γάλα έχουν μειωμένο κίνδυνο να εξελιχθούν σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα

mpimpero
Τα παιδιά που πίνουν πλήρες γάλα έχουν 40% μικρότερο κίνδυνο να έχουν περιττά κιλά ή να είναι παχύσαρκα, συγκριτικά με εκείνα που πίνουν γάλα με λίγα λιπαρά, αποφαίνεται μεγάλη ανασκόπηση και μετα-ανάλυση που δημοσιεύεται στο The American Journal of Clinical Nutrition.

Οι ερευνητές του Νοσοκομείου του Αγίου Μιχαήλ στο Τορόντο του Καναδά ανέλυσαν στοιχεία από 28 μελέτες που είχαν γίνει σε επτά χώρες και εστίαζαν στη σχέση κατανάλωσης αγελαδινού γάλακτος κατά την παιδική ηλικία και του κινδύνου περιττών κιλών ή παχυσαρκίας. Σε καμιά από τις έρευνες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικά σχεδόν 21.000 παιδιά 1-18 ετών, δεν διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που έπιναν γάλα με λίγα λιπαρά είχαν μειωμένο κίνδυνο περιττών κιλών ή παχυσαρκίας. Μάλιστα 18 εκ των 28 ερευνών κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι, τα παιδιά που έπιναν πλήρες γάλα ήταν λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης