Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς – Δείτε γιατί

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς – Δείτε γιατί

Πιστεύετε ότι έχετε βρει το νόημα της ζωής σας ή είστε σε διαρκή αναζήτησή του σκοπού της ζωής σας; Η απάντησή σας σε αυτή την ερώτηση θα κρίνει αν είστε ένας ευτυχισμένος άνθρωπος

purpose
Ένας άνθρωπος που έχει βρει το νόημα της ζωής του είναι πιθανότερο να είναι σωματικά και ψυχικά υγιής. Από την άλλη, όσοι αναζητούν διαρκώς ένα νόημα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρίσκονται σε χειρότερη ψυχική και ψυχολογική κατάσταση, καθώς η προσπάθεια ανεύρεσης προσωπικού στόχου επηρεάζει αρνητικά τη διάθεση, τις κοινωνικές σχέσεις, την ψυχολογική υγεία και την ικανότητα σκέψης και κρίσης, σύμφωνα με τα όσα διατείνεται μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Clinical Psychiatry.

«Βρήκαμε ότι η ύπαρξη νοήματος σχετίζεται με καλύτερη σωματική και ψυχική λειτουργία. Πολλοί αντιμετωπίζουν το νόημα και το σκοπό στη ζωή σαν μια φιλοσοφική θεώρηση, ωστόσο η νοηματοδότηση της ζωής σχετίζεται άμεσα με την καλύτερη υγεία και τη γενικότερη κατάσταση και ενδεχομένως με τη μακροζωία. Οι άνθρωποι που έχουν βρει το νόημα για τη δική τους ζωή είναι πράγματι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και πρύτανης του Κέντρου Υγιούς Γήρανσης του Πανεπιστημίου της California, Δρ. Dilip Jeste.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης