Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρκίνο του θυρεοειδούς

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρκίνο του θυρεοειδούς

Ο Σεπτέμβριος είναι αφιερωμένος στην ανάπτυξη εγρήγορσης για τις κακοήθειες του θυρεοειδούς. Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν; Ενημερωθείτε από τους ειδικούς

Thyroid-Gland-Exam
Τα πρωτοπαθή κακοήθη νεοπλάσματα του θυρεοειδούς είναι η πιο κοινή κακοήθεια του ενδοκρινούς συστήματος. Όμως, θεωρούμενα σε σχέση με το σύνολο των κακοηθειών που συναντούμε στο γενικό πληθυσμό είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό. Χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες, ανάλογα με τον ιστολογικό τύπο, τη βιολογική συμπεριφορά και άλλα κριτήρια.

Οι κυριότερες κατηγορίες που προέρχονται από κύτταρα των θυλακίων του θυρεοειδούς όπου λαμβάνει χώρα υπό φυσιολογικές συνθήκες η σύνθεση της θυροξίνης και της τριιωδοθυρονίνης, δηλαδή των κύριων ορμονών που εκκρίνει ο αδένας, είναι τα θηλώδη καρκινώματα, τα θυλακιώδη καρκινώματα, καρκινώματα από κύτταρα Hurthle η οξύφιλα κύτταρα, που με τη σειρά τους υποδιαιρούνται βάσει παθολογοανατομικών κριτηρίων σε υποτύπους. Ένας σπάνιος αλλά πολύ επιθετικός τύπος καρκινωμάτων του θυρεοειδούς τα αμετάπλαστα καρκινώματα. Εμφανίζονται συνήθως σε ηλικιωμένους και συχνά προϋπάρχει θηλώδες ή θυλακιώδες καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης