Η γονιμότητα των ανδρών μειώνεται πολύ νωρίτερα από όσο φαντάζεστε

Η γονιμότητα των ανδρών μειώνεται πολύ νωρίτερα από όσο φαντάζεστε

Δεν είναι μόνο η ηλικία της γυναίκας καθοριστική για την γονιμότητα, αλλά και εκείνη του υποψήφιου πατέρα. Μάλιστα η ηλικία από την οποία αρχίζει να φθίνει η γονιμότητά του δεν είναι και τόσο μεγάλη...

190513194149_old_couple2
Το βιολογικό ρολόι των ανδρών που καθυστερούν να κάνουν οικογένεια χτυπάει ακριβώς όπως στις γυναίκες, επηρεάζοντας την υγεία τόσο των συντρόφων όσο και των παιδιών τους, σύμφωνα με ερευνητές του Rutgers.

Η μελέτη, η οποία επανεξέτασε έρευνες 40 ετών σχετικά με τις επιπτώσεις της ηλικίας των γονέων στη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και την υγεία των παιδιών, δημοσιεύθηκε στο Maturitas.

«Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι φυσιολογικές μεταβολές που συμβαίνουν στις γυναίκες μετά τα 35 μπορούν να επηρεάσουν τη σύλληψη, την εγκυμοσύνη και την υγεία του παιδιού, οι περισσότεροι άνδρες δεν συνειδητοποιούν ότι η προχωρημένη ηλικία τους μπορεί να έχει παρόμοιο αντίκτυπο», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Gloria Bachmann από το Ινστιτούτο Υγείας των Γυναικών της Ιατρικής Σχολής Rutgers Robert Wood Johnson.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης