Η διατροφή που προστατεύει από τον καταρράκτη

Η διατροφή που προστατεύει από τον καταρράκτη

Όσες περισσότερες βιταμίνες και καροτενοειδή καταναλώνει κανείς τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος για την εκδήλωση καταρράκτη στην Τρίτη Ηλικία

winter_food-1280x720
Όσες περισσότερες συγκεκριμένες βιταμίνες και καροτενοειδή καταναλώνει κανείς τόσο μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσει καταρράκτη κατά την τρίτη ηλικία, σύμφωνα με μετα-ανάλυση ερευνών που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο The American Journal of Clinical Nutrition.

Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κέντρο Επιστημών Υγείας Xi’an Jiaotong της Κίνας επαναξιολόγησε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες και κλινικές έρευνες που είχαν δημοσιευθεί έως και τον Ιούνιο του 2018, θέλοντας να καταγράψουν την πρόσληψη βιταμινών και καροτενοειδών ως προς τον κίνδυνο εκδήλωσης καταρράκτη που σχετίζεται με τη γήρανση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης