Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η ζάχαρη τον «θρέφει»

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η ζάχαρη τον «θρέφει»

Η φρουκτόζη που υπάρχει στα περισσότερα ζαχαρούχα ροφήματα φαίνεται να είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των όγκων του καρκίνου του παχέος εντέρου

zaxari_karkinos
Μπορεί η ζάχαρη να τροφοδοτεί άμεσα τον καρκίνο, ενισχύοντας την ανάπτυξή του; Η απάντηση φαίνεται να είναι πως «ναι», τουλάχιστον όσον αφορά στα ποντίκια, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές των Baylor College of Medicine και Weill Cornell Medicine.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Science, έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση μέτριας ποσότητας υγροποιημένης ζάχαρης (περίπου 350ml ενός ζαχαρούχου ροφήματος) επιταχύνει την ανάπτυξη όγκων στο έντερο ποντικών που έπασχαν από καρκίνο, ανεξάρτητα από το ρόλο που διαδραματίζει σε αυτό η παχυσαρκία. Η ομάδα ανακάλυψε επίσης το μηχανισμό με τον οποίο η κατανάλωση ζαχαρούχων ροφημάτων μπορεί να τροφοδοτήσει άμεσα την ανάπτυξη του καρκίνου, υποδεικνύοντας πιθανές νέες θεραπευτικές στρατηγικές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης