Μπακαλιάρος με σκορδαλιά: Απολαύστε υπεύθυνα

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά: Απολαύστε υπεύθυνα

Η 25η Μαρτίου χαρακτηρίζεται από το παραδοσιακό της φαγητό που δεν είναι άλλο από το μπακαλιάρο με σκορδαλιά - Τι να προσέξετε για να απολαύσετε το φαγητό σας χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας

tiganitos-mpakaliaros
Ο τηγανητός μπακαλιάρος, πιάτο συνυφασμένο με την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, αποτελεί μία εξαίρεση, καθώς στη χώρα μας τα ψάρια τηγανίζονται κατά βάση μόνο με αλεύρι, ενώ ο μπακαλιάρος σε αυτή την περίπτωση γίνεται με κουρκούτι.

Το φαγητό αυτό είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε θερμίδες, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε λιπαρά. Τόσο από το κουρκούτι που απορροφά λάδι κατά το τηγάνισμα, όσο και από τη σκορδαλιά που χρειάζεται αρκετό λάδι για να παρασκευαστεί.

Αν είστε λάτρεις της σκορδαλιάς και όχι τόσο του τηγανητού μπακαλιάρου, μπορείτε να κάνετε ψητό το μπακαλιάρο με συνοδεία σκορδαλιάς. Με αυτό τον τρόπο η θερμιδική αξία του μπακαλιάρου μειώνεται περισσότερο και από 50% και μπορείτε να τον απολαύσετε χωρίς σημαντική επιβάρυνση. Ο μπακαλιάρος γίνεται επίσης πολύ ωραίος και βραστός και συνδυάζεται πολύ καλά με τη σκορδαλιά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης