Ανακαλύψτε τις επτά μεγαλύτερες απολαύσεις

Ανακαλύψτε τις επτά μεγαλύτερες απολαύσεις

Ότι η απόλαυση είναι μια ιδέα που ξεπερνά τους γευστικούς κάλυκες το γνωρίζαμε. Ότι φτάνει μέχρι την επικοινωνία, μάλλον όχι. Ποιοι είναι οι επτά τύποι επικοινωνίας που απολαμβάνουμε περισσότερο;

190227160544_28781089_l
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πώς το να γευτούμε ένα σοκολατένιο γλυκό ή ένα ποτήρι από το αγαπημένο μας απόσταγμα ισοδυναμεί με μεγάλη απόλαυση. Επίσης γνωρίζουμε ότι οι απολαύσεις δεν είναι μόνο γαστρονομικές, αλλά και σαρκικές και πνευματικές. Μία Αμερικανίδα ερευνήτρια πάει το θέμα ακόμη παραπέρα. Ενώ η λέξη «απόλαυση» χρησιμοποιείται συχνά στο πλαίσιο της βρώσης και της πόσης, μπορούμε επίσης να απολαύσουμε σημαντικές εμπειρίες, στιγμές ή ακόμη και οπτικές εκδηλώσεις, όπως ένα εξαιρετικά ζωντανό ηλιοβασίλεμα. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε επίσης να απολαύσουμε και ουσιαστικές συζητήσεις και άλλες επικοινωνιακές αλληλεπιδράσεις (μια αγκαλιά λ.χ.), υποστηρίζει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αριζόνα Maggie Pitts.

Η Pitts, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς , μελετά την έννοια της απόλαυσης, σε σχέση με την ανθρώπινη επικοινωνία. Πραγματοποιώντας μια ηλεκτρονική έρευνα, έθεσε ως στόχο να μάθει εάν και πώς οι άνθρωποι απολαμβάνουν τις εμπειρίες επικοινωνίας, είτε προφορικές είτε μη λεκτικές.Ανέλυσε τις απαντήσεις από 65 νέους ενήλικες, με μέση ηλικία τα 22. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για πρώτη φορά αν απολαμβάνουν ή όχι την επικοινωνία και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να μοιραστούν ένα λεπτομερές παράδειγμα μιας εμπειρίας που είχαν δοκιμάσει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης