Προπόνηση κάθε μέρα: Είναι σωστό ή λάθος

Προπόνηση κάθε μέρα: Είναι σωστό ή λάθος

Πώς πρέπει να οργανώσουμε την προπόνησή μας και τι πρέπει να περιλαμβάνει ούτως ώστε να αποκομίσουμε τα οφέλη που επιθυμούμε

190215163545_sofia_perdiki17a-1280x720
Μόλις βάλατε ένα στόχο γυμναστικής, όπως για παράδειγμα να γραμμώσετε τους κοιλιακούς σας ή την απώλεια δέκα κιλών και βέβαια θέλετε να φτάσετε αυτόν τον στόχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, ακολουθώντας την ίδια προπόνηση κάθε μέρα δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, ενώ αυτή δεν είναι ούτε μια υγιής προσέγγιση για την δημιουργία ενός σωστού μυικού συστήματος ή απώλειας βάρους. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε μια πιο σφαιρική προσέγγιση του στόχου σας με εναλλασσόμενα προγράμματα δύναμης και αερόβιας άσκησης κάνοντας την καθημερινή σωματική δραστηριότητα ένα μέρος της ζωής σας.

Ακριβώς όπως μια ακραία δίαιτα είναι απίθανο να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, έτσι και μια δέσμευση για καθημερινή σωματική δραστηριότητα φέρει ένα υψηλό ποσοστό αποτυχίας. Όλοι μας δουλεύουμε πολλές ώρες, οπότε ο χρόνος δεν είναι «φίλος» μας και σίγουρα ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμος. Οι φυσικές απαιτήσεις μιας καθημερινής προπόνησης μπορεί να οδηγήσουν σε σωματική κακουχία, τραυματισμό και εξάντληση. Όταν το σώμα σας σας στέλνει το μήνυμα ότι απλά δεν έχει τα μέσα για να ανταποκριθεί σε μια προγραμματισμένη καθημερινή προπόνηση, το μυαλό σας μπορεί να ερμηνεύσει αυτή την αδυναμία ως αποτυχία. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να σας αποθαρρύνει και ο κύκλος της γυμναστικής να κλείσει άδοξα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης