Έρωτας: Να, τι φέρνει φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά

Έρωτας: Να, τι φέρνει φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά

Η ορμόνη του έρωτα δεν εκκρίνεται μόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης - Ανακαλύψτε με ποιον άλλο τρόπο μπορείτε να ενισχύσετε τα επίπεδά της

190214122026_zeugari159-1280x720
Οι νύχτες που περνάνε τα ζευγάρια παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια ή ζωγραφίζοντας μαζί ενισχύει τη σεξουαλική τους ζωή σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι κοινές δραστηριότητες κάνουν την συμβίωση πιο απολαυστική αναφέρουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Baylor.

Δημιουργώντας μαζί ή παίζοντας παιχνίδια μαζί αυξάνεται η παραγωγή της ωκυτοκίνης που είναι γνωστή ως η «ορμόνη του έρωτα» καθώς εκκρίνεται και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Marriage and Family είναι η πρώτη που εξετάζει πώς οι διαφορετικοί τύποι διασκέδασης συνδέονται με την απελευθέρωση ωκυτοκίνης.

Η επίκουρη καθηγήτρια παιδικών και οικογενειακών σπουδών, Δρ. Karen Melton, δήλωσε πως «Περιμέναμε ότι τα ζευγάρια που που παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια θα αλληλεπιδρούσαν περισσότερο λόγω της επικοινωνίας, του ανταγωνισμού και της διάδρασης. Αυτό σχετίζεται με τη δημιουργία συναισθηματικών δεσμών και οικογενειακής συνοχής».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης