Γιατί, αφού ξέρω τι είναι καλό για εμένα, κάνω πράγματα που με βλάπτουν;

smoking-man

Το κάπνισμα, η επιλογή ακατάλληλων συντρόφων και το υπερβολικό φαγητό είναι μερικά τρανταχτά παραδείγματα αυτού του είδους της συμπεριφοράς

Δεν είναι λίγες οι φορές που διαπιστώνουμε, όχι χωρίς μία κάποια θλίψη και απογοήτευση, ότι ενώ γνωρίζουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε, εντούτοις αδυνατούμε, εμποδιζόμαστε, για λόγους που δεν μας είναι ολότελα ξεκάθαροι, να το πράξουμε.

Ακόμη χειρότερα… πράττουμε το ακριβώς αντίθετό του. Βρισκόμαστε τότε στην θέση κάποιου που ενώ γνωρίζει, π.χ., ότι το κάπνισμα τον βλάπτει και μάλιστα ότι μπορεί να κινδυνεύσει η ίδια η υγεία του από αυτό, ωστόσο συνεχίζει να καπνίζει. Ή ακόμη στην θέση κάποιου που ενώ ξέρει καλά ότι η υπερβολική πρόσληψη τροφής βλάπτει το σώμα του, εντούτοις επιδεικνύει κάθε φορά την ίδια λαιμαργία μπροστά στο στρωμένο τραπέζι.

Ή, τέλος…

στην θέση εκείνου που ενώ γνωρίζει ότι μια απιστία μπορεί να καταστρέψει ανεπανόρθωτα την οικογενειακή του γαλήνη και ζωή, παρόλα αυτά δεν διστάζει μπροστά στο δέλεαρ της επικείμενης ηδονής να αγνοήσει τις κατά τα άλλα πολύ λογικές επιφυλάξεις του.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Το αλλο σου μισό...

Ζωη=Ερωτας.Ερωτας =ζωη.Ειμαι ερωτευμενος=ζω. Ερωτας=Το νοημα της ζωης. Η μοναδικη εξαρτηση,με ημερομηνια λήξεως...

Τακης

Και γιατι να ζεις αφου ξερεις οτι θα πεθανεις?? Δεν βρισκουμε σοβαρα αρθρα πλεον και γραφουμε οτι να ναι μου φαινεται.

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Ας τα σκεφτούν όλοι αυτοί που ψήφισαν Σύριζα...

Ch

Η σάρκα αντιτάσσεται εις το πνεύμα.Ενω γνωρίζω ότι αυτό με βλαπτε, τσιγάρο, χαρτοπαιξία, ναρκωτικά,κλπ,ως σαρκικος άνθρωπος δεν μπορώ να αντισταθώ.Ηλθε ο Χριστός αναγεννά τον άνθρωπο,και με την δύναμη του Αγίου Πνεύματος,και με την αφιέρωση του ανθρώπου,ο άνθρωπος απελευθερώνεται.Ομως όπως η ελαια βγάζει τα άγρια,αμέσως ο γεωργός τα κόβει ,έτσι και ο άνθρωπος, βάζει φρένο,με την εγκράτεια,και κόβει την επιθυμία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kinisi

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το υψηλό επίπεδο σωματικής δραστηριότητας σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ΧΑΠ ενώ η σωματική αδράνεια ενδέχεται να επιταχύνει την εξέλιξη της νόσου