Ερώτηση στον ψυχολόγο: Ο άντρας μου με χτυπά, αλλά δεν έχω τη δύναμη να φύγω

via_ginaika

Για τη γυναίκα που υφίσταται σωματική κακοποίηση δεν είναι συχνά εύκολο να εγκαταλείψει το βίαιο σύζυγό της

Για τη γυναίκα που υφίσταται σωματική κακοποίηση δεν είναι συχνά εύκολο να εγκαταλείψει το βίαιο σύζυγό της όσο και να φαίνεται απλό στους περισσότερους ανθρώπους.

Στους παράγοντες που σχετίζονται με το γεγονός ότι μια κακοποιημένη γυναίκα δεν εγκαταλείπει τη σχέση ή φεύγει αλλά γυρνά πίσω, περιλαμβάνονται:

Φόβος μοναξιάς: Ο εσωτερικός αυτός φόβος της γυναίκας είναι συνήθως μεγαλύτερος από το φόβο να είναι με το άτομο που την κακοποιεί.

Αίσθημα ελπίδας: Η γυναίκα συνεχίζει να ελπίζει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί επειδή θα το ήθελε και ο σύντροφός της υπόσχεται ότι θ’ αλλάξει.

Μαθημένη αβοηθητότητα: Πιστεύει πως δεν μπορεί να διαφύγει από μια χρόνια τραυματική κατάσταση. Μπορεί να μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου ο πατέρας της κακοποιούσε τη μητέρα της, ίσως και την ίδια. Η ζωή της εκλαμβάνεται ως μη ελεγχόμενη από την ίδια με αποτέλεσμα να οδηγείται στην παθητικότητα (ενώ το αίσθημα αδυναμίας προκαλεί αρνητικές προσδοκίες).

Φόβοι αποχωρισμού: Αφορούν συναισθηματικά αλλά και πρακτικά θέματα – πως θα διαχειριστεί τον εαυτό της αλλά και τα παιδιά της.

Θέμα χαμηλής αυτοπεποίθησης: Αισθάνεται ότι είναι άχρηστη, ότι δεν θα τα καταφέρει. Ο φόβος και ο έλεγχος έχουν μειώσει την αυτοεκτίμηση και το αίσθημα της (αυτο)αποτελεσματικότητάς της.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ch

Μεγάλη η αξία της οικογένειας!Όλα ξεκινούν από τα πρώτα βήματα της ζωής του ανθρώπου.Βαση είναι η παιδεία,το περιβάλλον,τις αξίες της ζωής,πως τιςβλέπει ο κάθε άνθρωπος.Ο ίδιος ο Θεός φωνάζει:Τα παιδιά σας θα τα μεγαλώνετε με παιδεία και νουθεσία Κυρίου.Αυτη είναι η βάση της διαπαιδαγώγησης, πάνω στο θεμέλιο που ονομάζεται Ιησούς Χριστός.Και μεγαλώνει ο άνθρωπος σε υγιές περιβάλλον,σε όλη την πορεία της ζωής του.Τι γίνεται στις περιπτώσεις όπως αυτήν.Παντα υπάρχει η θεραπεία.Η θεραπεία ονομάζεται Ιησούς Χριστός.Καταλαβαινει ο άνθρωπος τα πάθη του, κλίνεται στο δωμάτιο του, χωρίς να το γνωρίζει κανείς, γονατίζει,αν είναι γυναίκα ας βάλει την ώρα της προσευχής ένα μαντήλι στο κεφάλι της,το βάρος του υφάσματος είναι μερικά γραμμάρια,και με λόγια απλά πλησιάζει τον Θεό εν τω ονόματι του Ιησού Χριστού,και ξεκινά στον πραγματικό ψυχολόγο της ψυχής μας,να του παρουσιάζει όλη την ζωή του, από την ώρα που την κατάλαβε μέχρι εκείνη την στιγμή.Να του πει τα πάντα,να μην του κρύψει τίποτα,και όταν ξαλαφρώσει ,να ζητήσει από τον Ιησού Χριστό,να την πλύνει με το Άγιο Αίμα Του,που έτρεξε επάνω στον σταυρό.Να ζητήσει να τον συγχωρέσει,να ζητήσει να Τον Γνωρίσει,και εκείνη την στιγμή θα νοιώσει να φεύγει η αμαρτία του,το βάρος της είναι τόνοι, εκείνη την στιγμή ,και θα νοιώσει ελαφρός να πετάξει.Και αμέσως αρχίζει η πορεία προς την Αιώνια Ζωή.Να πάρει την Καινή Διαθήκη,και ο Κύριος Ιησούς Χριστός θά τόν καθοδηγεί.Ετσι απλά.Ειναι το μόνο Πρόσωπο πού δεν θα τον εκθέσει ποτέ.

Q

Κανε οτι κοιμασαι...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

extreme

Ο πιο σίγουρος δρόμος για να παρακμάσει μια σχέση καταλήγει πάντα μπροστά στον αναπαυτικό καναπέ του σαλονιού. Η ασφάλεια και η θαλπωρή του σπιτιού, έχουν σίγουρα κάποια θετικά, συνήθως όμως οι σπιτόγατοι είναι αφόρητα βαρετοί τύποι. Καθότι, ο έρωτας απαιτεί ρίσκο - όντας από μόνος του, άλλωστε, ένα ρίσκο

fakos_epafis_problem

Μέσω της καμπάνιας «Φοράω Φακούς, Ενημερώνομαι Υπεύθυνα» οι αρμόδιοι φορείς έχουν ως στόχο να μας προστατεύσουν από δυσάρεστες επιπτώσεις στην οφθαλμική υγεία, ή, διακοπή χρήσης για λόγους που δεν σχετίζονται με την εφαρμογή και την ποιότητά τους