Ο «mr Ήττα» υπάρχει και είναι Καναδός: Έχει χάσει σε 95 εκλογικές αναμετρήσεις

Ο «mr Ήττα» υπάρχει και είναι Καναδός: Έχει χάσει σε 95 εκλογικές αναμετρήσεις

Απτόητος ο 67χρονος Τζον Τούρμελ ετοιμάζεται για την 96η εκλογική διαδικασία

tourmel-1
Τη φωτογραφία του Καναδού Τζον Τούρμελ θα μπορούσαν να έχουν τα λεξικά δίπλα στις λέξεις «ήττα» και «επιμονή» καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ έχει λάβει μέρος σε 95 εκλογικές αναμετρήσεις και έχει χάσει σε όλες.

Η πρώτη φορά που ο Τούρμελ συμμετείχε σε εκλογική διαδικασία ήταν το 1979 με στόχο, τότε, να νομιμοποιήσει τον τζόγο. Έκτοτε έχει λάβει μέρος από δημοτικές μέχρι εθνικές εκλογές.

Η χειρότερη επίδοσή του ήταν οι 11 ψήφοι και το προσωπικό του ρεκόρ οι 4.500.

Ο 67χρονος, πάντως, δεν νοιώθει άσχημα με το παρελθόν του. Όπως λέει η συμμετοχή στις εκλογές δεν γίνεται για να κερδίσει ή για να χάσει αλλά κυρίως για να διασπείρει τις ιδέες του με χαμηλό κόστος.

Το πρώτο του εκλογικό σύνθημα στις εκλογές του 1979 ήταν «νομιμοποιείστε τον τζόγο» καθώς ο ίδιος είχε συλληφθεί πολλές φορές ενώ έπαιζε χαρτιά στην Οττάβα. «Οπότε σκέφτηκα να εκλεγώ βουλευτής για να νομιμοποιήσω τον τζόγο και να σταματήσουν οι συλλήψεις» εξηγεί ο 67χρονος που δηλώνει επαγγελματίας τζογαδόρος.

Έκτοτε οι εκλογικές του πλατφόρμες έχουν συμπεριλάβει αιτήματα νομιμοποίησης των ναρκωτικών και της πορνείας.

Κλείσιμο
Σήμα κατατεθέν του Τούρμελ είναι το λευκό κράνος με το οποίο θέλει να υπενθυμίζει ότι είναι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Ο τελευταίος και 96ος στη σειρά εκλογικός του στόχος είναι να εκλεγεί δήμαρχος στην πόλη Μπράντφορντ στην οποία και διαμένει.

Όσο για το αν άξιζαν όλα αυτά οπου έχει περάσει, ο ίδιος απαντά: «Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ κάνω το καθήκον μου. Εμφανίζομαι, κάνω το καλύτερο δυνατό και περιμένο να δω τι θα συμβεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης