Πόσο καιρό πρέπει να κάνω ψυχανάλυση για να αντιμετωπίσω την κατάθλιψη;

depression

H διάρκεια της θεραπείας δεν είναι προκαθορισμένη, δεν υπακούει δηλαδή σε ένα σύνολο a priori κριτηρίων καθολικά εφαρμόσιμων

Όποιος εισέρχεται σε μία θεραπευτική διαδικασία θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει μία προτυποποιημένη θεραπεία, ένα είδος υποδείγματος – πασπαρτού που να ανοίγει όλες τις πόρτες…

Θα πρέπει επίσης να ξέρει ότι η διάρκεια της θεραπείας δεν είναι προκαθορισμένη, δεν υπακούει δηλαδή σε ένα σύνολο a priori κριτηρίων καθολικά εφαρμόσιμων. Απεναντίας, πρόκειται πάντα για μια διαδικασία που ακολουθεί το ιδιαίτερο και μοναδικό πρότυπο μίας ρητής ή άρρητης συμφωνίας που έχει κάνει το άτομο με τον εαυτό του.

Θα μπορούσε ωστόσο να υποστηριχθεί ότι ένα θεραπευτικό διάστημα οχτώ έως δώδεκα μηνών μπορεί να θεωρηθεί ικανό για την αντιμετώπιση των πιο επίμονων έστω συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Το νόημα της παραπάνω θεραπευτικής διαδικασίας, ανεξάρτητα από την διάρκειά της, είναι μέσω της ομιλίας με τον ειδικό επαγγελματία, το άτομο να εκφραστεί και να αποκτήσει σταδιακά βαθύτερη επίγνωση της κατάστασής του. Μπορεί να ανακαλύψει τις αιτίες της δυστυχίας του, που δεν είχε συνειδητοποιήσει ακόμη.

Η επίγνωση αυτού του είδους θα το βοηθήσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο παρόν και να περιορίσει τις πιθανότητες εμφάνισης καταθλιπτικού επεισοδίου στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Χαμηλή

Αυτοεκτίμηση οδηγεί σε κατάθλιψη. Έρωτας και πάθος για δουλειά τα καλύτερα αντικαταθληπτικα.

Darvinos

Η καλύτερη λύση είναι να πηδήξεις από το μπαλκόνι.. είναι πολύ τις μόδας.. θα πάρεις τρελά λαικς!

ψιτ

τα ληγμενα γενοσημα που σε κανουν κοτοπουλο ειναι που τελικα λυνουν το προβλημα????

Δρ Ελένη

Οι αναλυτικές ψυχοθεραπείες δε δουλεύουν ενάντια στην κλινική κατάθλιψη. Τα εθιστικά, ψυχοφθόρα, αντικαταθλιπτικά χάπια δουλεύουν, σύμφωνα με δημοσιευμένες κλινικές μελέτες για μονάχα 6-8 εβδομάδες, αυξάνοντας σημαντικά τις αυτοκτονίες και τη βίαιη συμπεριφορά-ενημερωθείτε υπεύθυνα από το επίσημο επιστημονικό/κλινικό Περιοδικό του Βασιλικού Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, το British Medical Journal, bmj Μονάχα οι συνεδρίες CBT παρέχουν μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα. Δείτε σχετικό βίντεο στο youtube του Έλληνα Καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των Η.Π.Α., Γιάννη Ιωαννίδη!

Η ψυχαναλυση

και η ψυχοθεραπεία εχουν ελάχιστη έως καμμιά συμβολή στην θεραπεία της καταθλιψης (αλλά και των άλλων νευροψυχιατρικων καταστασεων). Οι παθήσεις αυτές οφείλονται σε δυσλειτουργία του ΚΝΣ (εγκεφαλου) είτε λόγω ελαττωματικης μεταδοσης σηματων (νευροδιαβιβαστες) ειτε σε αλλους βιοανατομικους παράγοντες. Αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία η άλλες επεμβατικού χαρακτηρα ενέργειες (μαγνητικά πεδία, ηλεκτροσόκ (υπό ναρκωση)), κτλ.

Ch

Σε μια στιγμη! Δωστε την καρδια σας, Μονο την καρδια σας, Στον Ιησου Χριστο."Ελθετε προς με,παντες οι κοπιωντες και πεφορτισμενοι,και εγω θελω σας αναπαυσει." Ιησους Χριστος.Ματθ.11:28,. Παγκοσμια προσκληση.Εχουμε Θεο Ζωντανο,Οι λογοι του ειναι Ναι, και Αμην.Σε αυτην την ζωη,μονο θλιψεις εχουμε! Παντού πονος και στενοχωρια και λυπη.Ο μονος που μπορει να μας βοηθησει. Η πορεια της ζωης μας,εχει ολες τις καιρικες συνθηκες.Την οικοδομη της ζωης μας, να της βαλουμε το Ζωντανο Θεμελιο, την Ζωντανη Πετρα που ειναι ο Ιησους Χριστος.

@Ch

Αληθεια ειπες

Φαιδρά Πορτοκαλέα

Δεν βρέχει, σε ψεκάζουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

libido_sex

Πριν αρχίσετε να πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας σε εσάς ή στο σύντροφό σας, εξετάστε αυτούς τους λόγους, στους οποίους μπορεί να οφείλεται η χαμηλή επιθυμία