Τα οινοποιεία της Β. Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό

wine-3296512_1920

Από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ

Για 14η χρονιά τα Οινοποιία της Βόρειας Ελλάδας "ανοίγουν τις πόρτες" τους και διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για να υποδεχτούν τον κόσμο που επιθυμεί να τα επισκεφθεί. Πρόκειται για τη δράση "Ανοιχτές Πόρτες" που πραγματοποιούνται στα οινοποιεία - μέλη των "Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος" το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM", ο διευθυντής ο διευθυντής της Ένωσης Οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος" Γιάννης Αλμπάνης, όταν ξεκίνησε αυτός ο θεσμός οι επισκέπτες ήταν 2.000 άτομα και πέρσι ξεπέρασαν τους 11.500.

"Τα οινοποιία ανοίγουν αυτό το διήμερο για το κοινό δωρεάν και έχουν διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους", σημείωσε ο κ.Αλμπάνης, "όπως ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και παράλληλων προτάσεων".

Tο κάθε οινοποιείο που συμμετέχει στην εορταστική αυτή ανοιξιάτικη οινοτουριστική πρόταση, διοργανώνει τις δικές του εκδηλώσεις με σκοπό να προσελκύσει παλιούς αλλά και νέους φίλους του κρασιού, κάθε ηλικίας.

Το οινόφιλο κοινό αντίστοιχα, αναμένει το γεγονός και προγραμματίζει για το Σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή του σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος:

Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου

- Κτήμα Κατσαρού (Κρανιά Ολύμπου)

- Kitrvs Winery (Πύδνα Πιερίας)

Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου

- Κατώγι Αβέρωφ (Μέτσοβο)

- Κτήμα Γκλίναβος (Μονστήρι Ζίτσας)

- Zoinos Winery (Ζίτσα)

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών

- Κτήμα Βογιατζή (Βελβεντός)

- Κτήμα Δύο Φίλοι (Σιάτιστα)

- Κτήμα Στεργίου (Μεταμόρφωση Καστοριάς)

- Κτήμα Άλφα (Αμύνταιον)

Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας

- Μπουτάρη (Στενήμαχος)

- Κυρ-Γιάννη (Γιαννακοχώρι)

- Κτήμα Φουντή (Νέα Στράντζα)

- ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα (Επισκοπή)

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας

- Κτήμα Χατζηβαρύτη (Φιλιριά, Γουμένισσα Κιλκίς)

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης

- Οινοποιείο Κεχρή (Καλοχώρι)

- Κτήμα Γεροβασιλείου (Επανομή)

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής

- Κτήμα Πόρτο Καρράς (Πόρτο Καρράς, Σιθωνία)

- Μυλοπόταμος - Οίνοι Αγίου Όρους (Ιερό Κελί Αγίου Ευσταθίου)

- Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη (Αρναία)

Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου

- Κτήμα Βιβλία Χώρα (Κοκκινοχώρι Καβάλας)

- Κτήμα Τέχνη Οίνου (Μικροχώρι Δράμας)

- Κτήμα Παυλίδης (Κοκκινόγεια Δράμας)

Σε όλα τα οινοποιεία πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες, ενώ στα περισσότερα προτείνεται ξεχωριστό πρόγραμμα και ωράριο εκδηλώσεων, με μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, wine-cocktails, μαθήματα μαγειρικής, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους, προτάσεις για φαγητό και πολλά ακόμη, κυρίως όμως με ειδικές γευστικές δοκιμές, κάθετες και οριζόντιες, φρέσκων και παλαιωμένων οίνων, καινούργιες και πειραματικές ετικέτες, masterclasses και πωλήσεις σε ειδικές τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

0

Αντί για τις πόρτες, είναι καλύτερο οι οινοποιοί μας να κοιτάξουν να ανοίξουν τις άδειες φύτευσης. Τα κλειστά επαγγέλματα δεν εχουν θεση σε μια ανοιχτή οικονομία.

kostas

...αφού δεν το σηκώνεις, τι το πίνεις;

kyriakos

Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι οινοπαραγωγοι μας είναι πολύ καλοί. Πιο παλιά, το καλό κρασί είχε να κάνει περισσότερα με την ευλογία του Θεού, δηλαδή κλίμα και τοποθεσία και λιγότερο με τους οινοποιους αφού ΚΑΙ αυτοί προέρχονταν (οι περισσότεροι) από τυπικές οικογένειες βλαμμενων όπως το 90% των κατοίκων της χώρας. Τα τελευταία 20 χρόνια, λόγω του είναι ιδιώτες αλλά και λόγω του ότι η κατανάλωση κρασιού ανεβαίνει (δεν είναι το σιχαμερό για τα κουμμουνια ποτό της μπουρζουαζιας) οι παραγωγοί μας βαδίζουν αντίθετα από την κοινωνία των βλαμμενων δηλ. προς την προκοπή και την καταξίωση έχοντας ως κίνητρο πρώτα την επιβίωση (άτιμος καπιταλισμός) και μετά την καταξίωση (βρωμερός καπιταλισμός. Φυσικά δεν είναι σωστό να ανταγωνιζονται για το ποιος θα φτιάξει το καλύτερο κρασί. Αν όλοι έφτιαχναν τον ίδιο ξυδια θα ειμασταν ΌΛΟΙ ΙΣΟΙ!!! Βεβαίως υπάρχει και το άλλο είδος βλαμμενων που φτιάχνουν ξύδι στο σπίτι (χωρίς συντηρητικά όμως!!!) και επειδή φτιάχνουν ένα βαρέλι ξύδι για 25-30 χρόνια (συνεπής ελληνικη μαλάκια) νομίζουν ότι φτιάχνουν καλύτερο κρασί από αυτούς που φτιάχνουν δεκάδες κι εκατοντάδες βαρέλια διαφορετικών κρασιών από διαφορετικά σταφύλια, με διαφορετικούς τρόπους, έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, έχουν εμπειρία γενεών ή και τα δυο και αγαπούν αυτό που κάνουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

olde

Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε άλλες που αναδεικνύουν τη ζωτική σημασία της κινητικότητας στην τρίτη ηλικία, ενώ δείχνει ότι τα οφέλη είναι υπαρκτά ακόμη και για όσους ηλικιωμένους έχουν ήδη ενδείξεις άνοιας

diatrofi

Αυτά που οι άνθρωποι τρώνε και ο τρόπος που παράγουν την τροφή τους, πρέπει να αλλάξουν δραστικά στο μέλλον, αν οι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο υγιείς, αλλά και η Γη να μην υποφέρει μαζί τους

4