Πώς να βρείτε την υγεία σας

gut_health

`Ενας οδηγός για μια καλύτερη ζωή μακριά από τοξίνες, τοξικές σχέσεις και αρνητικά συναισθήματα

Πέρα από το ό,τι ακούμε από τους γιατρούς, υπάρχουν μικρά – μεγάλα μυστικά για το πώς ο σύγχρονος άνθρωπος που βάλλεται από παντού, μπορεί και μόνος του να κατακτήσει το πολυτιμότερο αγαθό που λέγεται ΥΓΕΙΑ και που δίνεται σε όλους εξίσου.

Kατ’αρχήν η υγεία αφορά τον καθέναν από μας αλλά και όλους, αρκεί να το προσπαθήσουμε με διάφορους τρόπους. Στην πραγματικότητα έχει να κάνει με ανθρώπινα συναισθήματα και όχι με στερεότυπες συνταγές. Να αναφέρουμε πως θυμός, η στενοχώρια και το άγχος που προκαλεί η αδικία και οι συγκρουσιακές σχέσεις, σίγουρα δεν οφελούν σε τίποτα. Παρατηρείται ότι οι αρνητικοί άνθρωποι συνήθως σκορπούν γύρω τους μία ανάλογη αύρα, γιατί δεν είναι συνήθως ευχαριστημένοι από τον εαυτό τους και τις πράξεις τους.

`Ομως, το να τα’χει κανείς καλά με τον εαυτόν του είναι τέχνη. Γιατί μόνον έτσι θα τα έχουμε καλά και με τους άλλους. Πιο συγκεκριμένα, στο κυνήγι της εκάστοτε επιτυχίας ή τελειότητας, χάνουμε το πολυτιμότερο. Τον εαυτόν μας. Στις διαπροσωπικές σχέσεις, η αποδοχή προς εμάς του ίδιους, η αυτογνωσία αλλά και η αποδοχή του άλλου είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα. Αλλά όχι και ακατόρθωτο. Για αυτό, μη το βάζετε κάτω. Προσφέρετε απλόχερα στους λιγότερο ευνοημένους από τη ζωή. Δεν θα το μετανιώσετε ποτέ.

Πρώτη συμβουλή αν θέλετε να νιώθετε καλά. Δεχτείτε τον άλλον όπως είναι χωρίς κριτική. Γιατί ούτως ή άλλως ούτε μπορείτε να τον αλλάξετε ούτε έχετε και δικαίωμα.

Κατ’αρχήν λίγη απόσταση, καλή επικοινωνία, θετική διάθεση και πάνω από όλα κατανόηση και αγάπη, ποτέ δεν έβλαψαν κανένα. Για παράδειγμα, όταν ένας άνθρωπος σε προκαλεί με διάφορους τρόπους, καλό θα ήταν να επαναπροσδιορίσεις τα όρια σου σε πλαίσιο αυτοσεβασμού. Υπάρχουν σχέσεις αναλλοίωτες που δεν αλλάζουν ποτέ. Αλλά και πέρα από τις σχέσεις, υπάρχουν πάντα η φύση και ο ήλιος ( 10 λέπτά την ημέρα είναι πλούσια σε βιταμίνη D ), καθώς και η υγιεινή διατροφή που θα πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς και πρωτείνες καθώς και αργό μάσημα της τροφής.

Η καλή ψυχική υγεία και ισορροπία εξαρτάται αποκλειστικά από τις αρμονικές σχέσεις με τον εαυτόν μας και τους γύρω μας. Στην πραγματικότητα ο κάθε άνθρωπος ξέρει καλύτερα πως να βρει την υγειά του, και τι του πάει στον οργανισμό του, αρκεί να ενεργοποιήσει την εσωτερική του φωνή που λέει ‘μακριά’ ή ‘κοντά’, απ’ότι συμβάλλει σε μια καλή σχέση σώματος πνεύματος και ψυχής. Ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε μεταβολισμός έχει τις ιδιαιτερότητές του όπως το κάθε πόδι έχει το νούμερό του. Δεν ισχύουν τα ίδια για όλους. Δικαίωμα όμως στην υγεία, έχουν όλοι. Για αυτόν τον λόγο, βλέπουμε ανθρώπους συχνά να μην ακούνε τους γιατρούς, και πολλούς διατροφολόγους να κάνουνε λάθη. Οι εκπομπές συνταγών για παράδειγμα στην τηλεόραση, με συνταγές για γλυκά δεν θα λέγαμε ότι είναι ό,τι καλύτερο. Τη ζάχαρη μπορούμε να την πάρουμε από τα φρούτα ή το μέλι που είναι φυσική γλυκαντική ουσία.

Μια και η φύση από μόνη της έχει προνοήσει για όλα. Απλά δεν την αφουγκραζόματε όσο θα’πρεπε. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει την αντίληψη ότι ο χρόνος είναι χρήμα με αρνητικές συνέπειες για όλους. Καθημερινά παρατηρείται στους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι να παραγγέλνουν γρήγορο φαγητό αμφιβόλου ποιότητος, πράγμα που επιδεινώνει το άγχος και κατ’επέκταση βλάπτει την υγεία. Μήπως ο αγώνας της επιβίωσης και η ανάγκη καταξίωσης ή επιτυχίας, είναι σε τελική ανάλυση αδιέξοδο?

Ας ακούσουμε λοιπόν με πιο μεγάλη προσοχή και σεβασμό τη φύση και θα βρούμε όλες μας τις απαντήσεις. Και ας μην ξεχνάμε, η υγεία βρίσκεται μέσα μας και γύρω μας. Αρκεί να την δουλέψουμε για να την κατακτήσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoxooi

Η φράση που ακούμε πιο συχνά σε κάθε ξεκίνημα μιας χρονιάς είναι «Νέα χρονιά, νέοι στόχοι!». Κατά πόσο όμως οι στόχοι αυτοί γίνονται πράξη; Φέτος, ας δεσμευτούμε σε υποσχέσεις που μπορούμε να τηρήσουμε και ας θέσουμε στόχους τους οποίους θα δούμε να πραγματοποιούνται!

nosokomeio

Επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν σε δημόσια νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ και των ράντζων που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους αλλά και βασικά ιατρικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας

fit

Τις ημέρες που δεν συμβαίνει τίποτα έκτακτο και τίποτα περίεργο είναι εύκολο να μην παραλείπεις τους fitness στόχους σου και να πηγαίνεις μέχρι το γυμναστήριο για την προπόνηση της ημέρας.

dog-friend2-550x309

Τρόποι διαχείρισης της συμπεριφοράς του σκύλου σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός καβγά σε πάρκο για σκύλους