Οι έρευνες «μίλησαν»: Ποιες γυναίκες είναι «πρωταθλήτριες» στην απιστία;

Ποιες κατηγορίες επαγγελμάτων είναι οι πιο «άτακτες» και γιατί οι συγκεκριμένες γυναίκες απιστούν;

Ισότητα και στην απιστία διεκδικούν οι γυναίκες, που δηλώνουν ότι έχουν απατήσει τον σύντροφό τους με άτομο από το εργασιακό τους περιβάλλον και όχι μόνο. «Η ισότητα των φύλων είναι μια πραγματική κατάκτηση του ανθρώπινου είδους. Δεν θα μπορούσε να κάνει εξαιρέσεις στην απιστία των γυναικών. Σήμερα η διαφορά σε ποσοστά είναι βραχεία κεφαλή στα όρια του στατιστικού λάθους, λίγο πάντα πιο άπιστοι εμφανίζονται οι άνδρες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Έρευνες, εξάλλου, σε όλο τον δυτικό κόσμο έχουν δείξει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του επαγγέλματος και της συχνότητας της απιστίας.

Αλλά, ποιες κατηγορίες επαγγελμάτων είναι οι πιο «άτακτες» και γιατί οι συγκεκριμένες γυναίκες απιστούν;

Νοικοκυρές

Αγόγγυστα στην υπηρεσία της οικογένειας. Ή μήπως όχι; Τη μεγαλύτερη συχνότητα απιστίας στις γυναίκες παρατήρησαν οι ειδικοί στο πιο κλασικό «επάγγελμα» της ελληνικής κοινωνίας, που εύηχα ονομάζεται νοικοκυρά, ενώ, απλά, είναι άνεργη σύζυγος και τροφός παιδιών, χωρίς ένσημα ΙΚΑ...

«Μια άνεργη γυναίκα πρέπει κάπου να διοχετεύσει τα χαμένα όνειρά της. Η ερωτική έρημος των ζευγαριών θα «σπρώξει» την οικοδέσποινα σε αμαρτίες, που της στερεί η οικοκυρική, ανούσια καθημερινότητα» τονίζει ο δρ. Κωνσταντινίδης.

Δημοσιογράφοι

Δεύτερο σε συχνότητα απιστίας ήταν το δημοφιλές σήμερα επάγγελμα των δημοσιογράφων, που είναι το «άγιο δισκοπότηρο» για πολλούς φιλόδοξους νέους και νέες, σύμφωνα με μελέτες.

«Οι κυρίες της πέμπτης εξουσίας -ίσως και της πρώτης σήμερα- εξουσιάζοντας την είδηση, την πληροφορία και τον κόσμο, αποκτούν αφροδισιακές ιδιότητες και ικανότητες, αφού, ως γνωστόν, το σεξ και η εξουσία είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι δημοσιογράφοι γράφουν για τις ζωές των άλλων, των αμαρτωλών, γιατί οι ενάρετοι, ως γνωστόν, δεν ενδιαφέρουν κανένα, αφού καλή είδηση είναι μόνο η κακή είδηση.

«Οι ζωές των άλλων έχουν ενδιαφέρον μόνο όταν προβάλλουν δικές μας αμαρτωλές σκέψεις, που πολλές φορές γίνονται και πράξεις» λέει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Χρήστος Φλιάτουρας.

Δικηγόροι

Οι ταπεινωμένοι από την αδικία πολίτες και ειδικά οι άνδρες, που στον γάμο τους διαπίστωσαν ότι έπεσαν θύματα απιστίας, βρίσκουν στις γυναίκες δικηγόρους τον ιδανικό εξομολογητή, που θα καταργήσει την εντολή «ους ο θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω».

Οι γυναίκες δικηγόροι έχουν ένα πλεονέκτημα συγκριτικά με τους άνδρες συναδέλφους τους, λέει πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και εξηγεί: Τον άνδρα που απέρριψε μια γυναίκα, θα τον αγαπήσουν, όπως μια μητέρα αγαπά το πιο δυστυχισμένο παιδί της.

«Αυτό είναι το γονίδιο της μητρότητας και προστασίας των αδυνάτων, που η γυναικεία φύση έχει σε αφθονία. Στην αρχή θα τον ακούσει, μετά θα τον ερωτευτεί…». Οι πιο επικίνδυνοι αντίζηλοι των ανδρών δεν είναι οι δυνατοί, αλλά οι αδύναμοι. Που, ως θύματα θηλυκοποιούνται, άρα προσεγγίζουν την γυναικεία ψυχή με τους ίδιους κώδικες» επισημαίνει, αποκωδικοποιώντας ξεκάθαρα τις συμπεριφορές των δύο φύλων.

Αεροσυνοδοί


Από τη λίστα με τα πιο άπιστα γυναικεία επαγγέλματα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αεροσυνοδοί. Οι γυναίκες με τις στολές ανδρικού συνήθως στυλ, ασκούν μια ασυνήθιστη γοητεία στους επιβάτες των αερογραμμών, που, εντυπωσιασμένοι από την ευγενική αυστηρότητα -που υπηρετεί μια συνήθως όμορφη αεροσυνοδός- προσπαθούν να τις εντυπωσιάσουν με λόγια του αέρα και να τις προκαλέσουν σε περιπέτειες.

«Στα σύννεφα και κοιτώντας τον κόσμο από ψηλά, όλοι μεταμορφώνονται από άχρωμοι, συνηθισμένοι άνθρωποι, σε ιδανικές πετυχημένες εκδοχές του Μίστερ Γκρέι, που θα φορέσει το γοβάκι στην Σταχτοπούτα. Οι άνθρωποι, όταν κλείσουν την πόρτα του σπιτιού τους, κλειδώνουν τις ενοχές και τις απαγορεύσεις εντός, αφήνοντας τις αισθήσεις να τους οδηγήσουν σε αμαρτίες, που σχεδόν πάντα είναι ηδονικές» εξηγεί ο κ. Φλιάτουρας.

Barwomen

Οι γυναίκα πίσω από τον πάγκο του μπαρ, που θεωρητικά περιορίζει τις πολλές επαφές των εντός με τους εκτός, ανεβάζει τον πήχη της επιθυμίας επικίνδυνα, σε συνδυασμό με το άφθονο αλκοόλ που ναρκώνει όλες τις αντιστάσεις των ηθικών ανθρώπων, που θέλουν να γίνουν ανήθικοι, έστω και για μια βραδιά…

Οι barwomen, αντικείμενο πόθου όλων των ανδρών, αποκτούν θεϊκές ιδιότητες, γιατί η απόσταση της μπάρας υψώνει εμπόδια μεν, αλλά γκρεμίζει τους… φράκτες των αναστολών.

«Ο έρωτας τρέφεται από τα εμπόδια και πεθαίνει όταν αυτά εκλείψουν. Η γυναίκα πίσω από τη μπάρα - εμπόδιο στις θανατηφόρες διαθέσεις του άγριου πλήθους, κάποια στιγμή θα ενδώσει σε κάποιον τυχερό, που αυτή θα επιλέξει, για την ανθρωποθυσία που η μοίρα την επέλεξε να εκτελέσει ως ιέρεια στον βωμό του Διονύσου, έστω και για μια βραδιά» λένε οι ειδικοί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Ηθοποιοί

Οι ηθοποιοί (ποιούσες ήθος) γυναίκες ξέρουν πολύ καλά πως η τέχνη αντιγράφει τη ζωή, αλλά και πως μια ζωή χωρίς τέχνη δεν αξίζει να τη ζει κανείς.

«Έχουμε την τέχνη, για να μην πεθάνουμε από την αλήθεια της ζωής» έλεγε ο Νίτσε. Σε ένα τόσο παθιασμένο περιβάλλον, με τις αισθήσεις στο ζενίθ, με την έκσταση της Ιωάννας της Λωραίνης και το πάθος της Πασιφάης, η ηθοποιός μεταμορφώνεται σε μια Μποβαρύ, όχι μόνο στη σκηνή, αλλά και στην πραγματική ζωή.

Εξάλλου, αν ήθελε να υπηρετήσει την Αγία Οικογένεια, θα γινόταν νοικοκυρά και όχι ηθοποιός. Στην περίπτωση των ηθοποιών, τα ρούχα κάνουν τον παπά και οι ηρωίδες του πάθους στη σκηνή, σαν έτοιμες από καιρό, κάνουν τα πάθη τέχνη στη ζωή, υπηρέτριες της ματαιόδοξης φύσης τους» σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη.

Γιατροί, νοσοκόμες


Η στολή και ο πόνος είναι γνωστό πόσο αφροδισιακά λειτουργούν στον αμαρτωλό ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι γυναίκες που εξουσιάζουν τον πόνο του ασθενούς, ντυμένες με μια αυστηρότητα, συνήθως στα λευκά, που συμβολίζουν την αθωότητα -άρα και το ανάποδό της, την αμαρτία- φαίνεται πως αποτελούν αντικείμενο πόθου των ανδρών, που αφήνονται στη θαλπωρή της ίασης από τα μαγικά τους χέρια…

Αν προσθέσουμε και την ανθρώπινη αδυναμία των γυναικών να προστατεύουν τους ασθενείς, είναι πολύ πιθανό να προσφέρουν, εκτός από τις επαγγελματικές τους ικανότητες, και την ανάγκη τους να ερωτευτούν ένα παραδομένο αρσενικό, άρα εύκολα εξουσιαζόμενο, άρα έντονα ερωτικό.

Διευθυντικά στελέχη ομίλων και εταιρειών 


Στη σύγχρονη κοινωνία πολλές γυναίκες, πλέον, δεν είναι κλεισμένες στην κουζίνα, αλλά μέσα σε αυστηρά γραφεία τραπεζών και εταιριών (σε μια τράπεζα οι γυναίκες αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα).

Τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη ομίλων και εταιρειών είναι σε σημαντική αναλογία γυναίκες και όχι μόνο άνδρες, όπως παλιά.

Αν η απιστία του ανδρικού πληθυσμού είχε μια βασική πηγή, την εξουσία, τη δύναμη και το χρήμα, τότε το ανδρικό αυτό προνόμιο σήμερα μεταφέρεται φυσικά και στον γυναίκειο πληθυσμό ισότιμα.

Σύμφωνα με τον κ. Φλιάτουρα, τα στερεότυπα, που ήθελαν τους άνδρες αποκλειστικά φορείς της εξουσίας, άρα και της αμαρτίας, πέφτουν όπως οι χάρτινοι πύργοι και δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή κριτική, πλέον, αφού γνωρίζουμε πως η εξουσία είναι μια κύρια διαφθορέας της ανθρώπινης φύσης, ανδρικής και γυναικείας.

Πολιτικοί


Χωρίς να είναι, βέβαια, μεγάλος ο αριθμός τους, όσο των ανδρών, τουλάχιστον δειλά - δειλά αρχίζει να διαμορφώνεται ένα ανοδικό ρεύμα και στον τομέα αυτόν. Πολλές γυναίκες πολιτικοί, μάλιστα, έχουν μακράν καλύτερες επιδόσεις από τους άνδρες συναδέλφους τους.

«Όπως φάνηκε και σε προηγούμενη έρευνα, οι άνδρες πολιτικοί είναι συχνά πιο άπιστοι ακόμη και από τους δικηγόρους, με το φαινόμενο να αποδίδεται στην αφροδισιακή σχέση της εξουσίας με την απιστία» εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και προσθέτει:

«Οι γυναίκες πολιτικοί δεν είναι οι πιο άπιστες συγκριτικά με τα άλλα επαγγέλματα. Μια λογική εξήγηση είναι πως μια γυναίκα πολιτικός, σύζυγος, μητέρα και εργαζόμενη μάλλον δεν έχει χρόνο για «ξενοπερπατήματα». Μια δεύτερη πιθανή εξήγηση είναι πως ο άνδρας, μπροστά σε μια γυναίκα με εξουσία πολιτική, συνήθως το βάζει στα πόδια, γιατί από τη μαμά του έμαθε πως μόνο ο άνδρας φορά παντελόνια. Άρα, η πολιτικός γυναίκα δεν έχει αντικειμενικά μεγάλη επιλογή σε έναν πληθυσμό που φοβάται να τη φλερτάρει και αναγκαστικά μένει στη πλευρά τής υποχρεωτικής αρετής».

Δείτε βίντεο: Οι έρευνες «μίλησαν»: Ποιες γυναίκες είναι «πρωταθλήτριες» στην απιστία;


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (36)

παικτης

το θεμα ειναι να μην ειναι μεταχειρισμενη η γυναικα. αμα ειναι εχει αξια περιτωμματος.

@παίκτης

και ανορθόγραφος και σεξιστής και υπάνθρωπος

Πέτρος

Τι να τα κάνω εγώ τα νούμερα ; Εγώ θέλω τηλέφωνα , διευθύνσεις !!!! :)

xxx

Αν είναι η γυναίκα δικηγόρος διευθυντρια μεγαλου γραφείου και κατέβει στις εκλογές και βγεί μάλλον την έκατσες.......

δεν έχει σημασία τι επάγγελμα κάνει

αν ο άντρας είναι ανώτερος της και ανώτερος των επιλογών της, η γυναίκα δεν ξενοκοιτάει. Από τον άντρα εξαρτάτε και πόσο άντρας είναι. Επίσης ο άντρας δεν ενδιαφέρεται και αν ξενοκοιτάξει, γιατί την αντικαθιστά πανεύκολα. Όλη η δύναμη και η ελευθερία ανήκει στον άντρα.

Ωραίος...

αλλά κάτσε να μπει η "Γυναίκα" και η "Αλήθεια" και θα σου πω εγώ....

Γυναίκα - Αλήθεια

Με φώναξε κανείς; ΥΓ Ο άντρας μέχρι τα 29, μετά απόσυρση.

ενω οι γυναικες

τι να σου πω, σαν το καλο κοκκινο κρασι.

πιπιτσα

ελα ρε, και δε βαριεται στο τελος το αρσενικο με ολα αυτα τα γυναια, που ειναι ολα ιδια παστα ιδια χαμηλη αξία και αντικαθιστανται τοσο ευκολα? μηπως τελικα στο τελος στραφει σε κανενα αλλο ανωτερο αρσενικο να νιωσει κι αυτος το θαυμασμο που εχει αναγκη?

Mike L.

Είσαι μεγάλη κ**φάλα !!!!

@μικε

μπλινκ μπλινκ!

Γιατί χαμηλής αξίας?

Δεν υπάρχουν γυναίκες υψηλής αξίας? Τι νομίζετε ότι έχετε και δεν το έχουν οι άλλες ακριβώς. Και το δίνουν και άνευ όρων.

pipitsa

αρα αν δεις οτι ξενοκοιταει ή απιστει σημαινει οτι εσυ δεν ησουνα τελικα ανωτερο αρσενικο, αφου αν ησουνα ανωτερο αρσενικο δε θα ειχε καν την αναγκη να ξενοκοιταξει οπως λες. Πως λοιπον να μη σε νοιαξει αν σε απατησει, αφου αυτο θα αποδειξει οτι δεν ησουνα ανωτερο αρσενικο; ισα ισα εκει θα αρχισεις να αμφισβητεις και θα λες ειμαι δεν ειμαι;

pipitsa

μωρε μας δουλευεις; οταν λεμε οτι καποιος ειναι ανωτερος απ τη γυναικα σημαινει οτι εχει μεγαλυτερη αξια, αρα η γυναικα ειναι κατωτερη αρα εχει πιο μικρη αξια, γιατι να μπλεξει καποιος που ειναι ανωτερος μ'εναν κατωτερο; τι εχει να κερδισει; ο ανωτερος βαριεται να ειναι με κατωτερους, ειναι χασιμο χρονου Ναι φυσικα ολοι αντικαθιστανται, δεν πρεπει να κολλας με μια γκομενα..

pipitsa@Γιατί χαμηλής αξίας?

oxi δεν υπαρχουν υψηλης αξιας, ειναι ολες το ιδιο, καρμπον, γι' αυτο αντικαθιστανται ευκολα, γι' αυτο και δεν ξενοκοιτανε με το ανωτερο αρσενικο διπλα τους, το δε αρσενικο και θα κοιταξει και θα προχωρησει σε μια απιστια καθ'οτι ειναι γεννημενος επιβητορας

δεν καταλαβαίνεις

Αυτό δε συνεπάγεται ότι η γυναίκα είναι χαμηλής αξίας, απλά ότι ο άντρας είναι ανώτερος από αυτήν. Το ότι είσαι έτοιμος να αντικαταστήσεις κάποια αμέσως, δε σημαίνει ότι δεν αξίζει. Σημαίνει ότι αξίζουν και άλλες πολλές και μπορείς να τις έχεις, άρα δεν υπάρχει λόγος να κολλήσεις σε μία ή να την αφήσεις να έχει δύναμη πάνω σου. Δεν είστε όσο ξεχωριστές και μοναδικές όσο θέλετε να νομίζετε.

πολλές αλήθειες λέει η έρευνα

1."νοικοκυρά απλά, σημαίνει άνεργη σύζυγος και τροφός παιδιών, χωρίς ένσημα ΙΚΑ...", επομένως καλό είναι να δουλεύουμε όλες ή έστω να ψάχνουμε κανονικά για δουλειά. Γάμο κάνουν κι οι άντρες , αυτό δεν τους σταματάει να δουλεύουν. Αμα βάλουν κι οι δύο πλάτη , μια χαρά κοιτάζουν σπίτι και παιδιά 2." το γονίδιο της μητρότητας και προστασίας των αδυνάτων" που έχουν οι γυναίκες δικηγόροι τις ωθεί σε σχέσεις με πελάτες, ακόμη και παραβατικούς (συμβαίνει) 3. Η εξουσία δίνει και στη γυναίκα δύναμη και σεξουαλικότητα, πλην όμως κάποιοι άντρες..κομπλάρουν γιατί το παίζουν αφεντικά (κομπλεξικοί) Τέλος ,ευχαριστούμε τον DrT για τις εγκάρδιες ευχές, τα εύστοχα σχόλιά του αφορούν και τους άντρες -άπιστους, προφανώς.

ΜΑΝ.

ρε @P.A. 08/03/201812:11, ΔΕΝ ειναι σδυνατον να ξερεις το 90% των γυναικων. Ελεος με τις ανοησιες εδω μεσα.

Ανδρεας_______προς ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ 13:1

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ , ΒΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ....ανανδρο ελεεινο αδιορθωτο υποκειμενο 13:17..........

Με απλά λόγια

Όλες είναι άπιστες και καλά κάνουν

Chris

Πραγματικά εκπλήσσομαι, όταν θεωρείται η απιστία, ως κατάκτηση των γυναικών! δηλαδή μια συμπεριφορά που βασίζεται στο ψέμα και στην εκμετάλλευση του άλλου, αντί να την κατακρίνουμε, τη θεωρούμε ως κατάκτηση. Δεν ξέρω, αν εγώ τρελάθηκα, ή αν έχει χαθεί ο κοινός νους, εντελώς. Πιστεύω ότι έχει χαθεί η κοινή λογική. Είναι σαν να λέμε, ότι επιζητούμε ισότητα στα εργατικά δυστυχήματα, που κατά 99% τα παθαίνουν άνδρες. Και να θεωρούμε κατάκτηση της ισότητας, ότι περισσότερες γυναίκες θα πεθαίνουν κάθε χρόνο στη δουλειά τους. Αν δεν ήταν εντελώς ηλίθιο σαν επιχείρημα, τότε θα ήταν πολύ αστείο.

Τζωνυ

Γι αυτό και γω πηγαίνω με παντρεμένες και έχω το κεφάλι μου ήσυχο

σωστός?????

εσυ έχεις πιάσει το νόημα της ζωής της ελλαδος του 2018, μην ανησυχεις όλοι σιγα σιγα μονο με παντρεμένες.,...και εγκυος να μεινουν..αλλος θα το μεγαλωσει...

@

μπράβο. Θα πας μπροστά..

Κερατούκλη

Εσύ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αλλά το κεφάλι του συζύγου βρίσκει στη πόρτα

Σας στραβωσα λιγο ετσι....δεν σας αρεσει;

Τοτε με το ιδιο σκεπτικο καλα κανουν και οι γυναικες που πανε με παντρεμενους! Φανταζομαι την στραβωμενη φατσα σας !Δεν σας αρεσει ετσι;

Δεν ειναι τραγικες απλα ειναι ελλεεινίδες

Δηλαδή αν εξαιρεσεις όλες τις παραπάνω, διότι το 80% των γυναικών δηλώνουν επαγγελμα νοικοκυρες ή δικαιουχες διατροφών διαζυγίων, μιας και ειναι το πιο επικερδες επαγγελμα το διαζυγιο στην Ελλάδα, ποιες ακριβώς μενουν πιστές?

Hunter

Οποιος παντρευεται ελλεινιδα ειναι αξιος της μοιρας του..ας μην κλαιει μετα οτι η μεση ελλεινιδα δηλαδη 1,62 υψος κοντοχοντρη τριχωτη μπογος αχλαδομορφο τερας του τα παιρνει σε διατροφες που δικαζουν γυναικες δικαστης που εχουν να δουν αντρα απο τοτε που γεννηθηκαν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190418091628_emfragma

Η νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακό επεισόδιο και υιοθετούν αυτές τις δύο διατροφικές συνήθειες, είναι τέσσερις με πέντε φορές πιθανότερο να πεθάνουν πρόωρα

190418111723_nosokomeio_art

Δεν πάνε στον γιατρό οι Έλληνες ασθενείς επειδή δεν έχουν χρήματα για την επίσκεψη, πολλές φορές γίνονται «γιατροί» του εαυτού τους υποστηρίζοντας ότι γνωρίζουν πως μπορούν να προλάβουν επιπλοκές από την ασθένειά τους, ενώ μερικές φορές αποφεύγουν να κάνουν ερωτήσεις στο γιατρό τους γιατί έχουν την αίσθηση ότι βιάζεται ή δεν έχει χρόνο

sex11

Αν έχετε ξεχάσει πότε φλερτάρατε τελευταία φορά, εάν έχει περάσει μια δεκαετία ή δύο από τότε που βγήκατε για φαγητό και δείπνο με έναν άγνωστο, πιθανότατα έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πως μπορείτε να γίνετε σεξουαλικά ενεργός

vitamin_d2

Πότε μια βιταμίνη μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία μας; Την απάντηση μπορεί να τη δώσει ο γιατρός σας αλλά και ένας 54χρονος από τον Καναδά

nosokomeio_gripi-1280x720

Μπορεί στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις τον κυριότερο ρόλο να τον παίζει το ιατρικό και το παραϊατρικό προσωπικό εντούτοις σημαντικό ρόλο στη διασπορά των μικροβίων φαίνεται ότι παίζουν και οι ασθενείς